Τον «Ηλίανθο» επισκέφτηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεΑ) «Ηλίανθος» επισκέφτηκε ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, πρ. Υπουργός και υποψήφιος Bουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η συνάντηση με τα παιδιά, αυτούς τους πραγματικούς ανθούς της Ηλείας, ήταν μοναδική και γεμάτη με έντονα συναισθήματα. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η αγάπη και ο ενθουσιασμός που έλαβε από τους ίδιους τους ωφελούμενους, αποδεικνύοντας τα θετικά αποτελέσματα της δουλειάς που λαμβάνει χώρα στην δομή.
Οι υπεύθυνοι κ. Ερμιόνη Ζανταρίδου και κ. Γιάννης Κολοβός τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της, όπου διαπίστωσε τόσο τον πλουραλισμό δραστηριοτήτων που προσφέρονται στους ωφελούμενους, όσο και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με πληθώρα ειδικοτήτων από νέους επιστήμονες, με τους οποίους συνομίλησε εκτενώς.
Στον χώρο του «Ηλίανθος» παρευρέθηκαν η κ. Αγγελική Πετρόγιαννη, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ), ο κ. Δημήτρης Μιαούλης, συνεργάτης της δομής και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ταξί Πύργου Ολυμπιακή Ένωση, η κ. Παναγιώτα Πετρουτσά, γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Ηλείας, ο κ. Γιάννης Πετρόπουλος, ταμίας του σωματείου και ο κ. Στέφανος Δημητρόπουλος, αναπληρωτής γραμματέας, όπου συζήτησαν για τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους με αναπηρία, σχετικά με την προσβασιμότητα τους σε κρατικές και όχι μόνο υποδομές καθώς και τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας που υπάρχουν στο νομό.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε το ενδιαφέρον και τη στήριξή του για τα άτομα με ειδικές ικανότητες και τις οικογένειές τους και συνεχάρη τους εργαζομένους του κέντρου για το έργο που επιτελούν.
«Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πολιτείας είναι ο άνθρωπος και ειδικά οι συμπολίτες μας με αναπηρία, που χρήζουν της ιδιαίτερης προσοχής μας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους αλλά και τη διαμόρφωση συνθηκών που θα διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους στην κοινωνία» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.