Το… δράμα ενός ολιγάρχη – Πρέπει να ζήσει με μόλις 3.300 δολάρια τον μήνα

0
247

 

 

 

Μέχρι και την έναρξη του πολέμου, η περιουσία του Φρίντμαν ξεπερνούσε τα 10 δισ. δολάρια, ενώ τώρα βρίσκεται σε μόλις 6 δισ. δολάρια

Σε απόγνωση βρίσκεται ο Ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Φρίντμαν, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο κυρώσεων τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου, ως απόρροια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο μεγιστάνας δήλωσε ότι δεν ξέρει πώς ακριβώς να ζήσει, ενώ χαρακτήρισε ως αβάσιμες και άδικες τις κυρώσεις της Δύσης.  

Μέχρι και την έναρξη του πολέμου, η περιουσία του Φρίντμαν ξεπερνούσε τα 10 δισ. δολάρια, ενώ τώρα βρίσκεται σε μόλις 6 δισ. δολάρια, πολλά εκ των οποίων είναι «παγωμένα» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων Λονδίνου και Βρυξελλών. 

Ο Ρώσος είναι συνιδρυτής της λονδρέζικης επενδυτικής εταιρείας LetterOne, καθώς και πρώην μέλος της ρωσικής τραπεζικής εταιρείας Alfa-Bank.  

Ζώντας μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι βρετανικές κυρώσεις έχουν περιορίσει αισθητά τη διαθέσιμη ρευστότητά του, με την κυβέρνηση να του επιτρέπει να δαπανά μόλις… 3.300 δολάρια κάθε μήνα. Κι αν χρειάζεται περισσότερα, θα πρέπει να υποβάλλει ειδικό αίτημα στην κυβέρνηση. 

Ο Φρίντμαν παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Alfa-Bank μία ημέρα μετά τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν, ενώ έθεσε εαυτόν εκτός και της διοίκησης της LetterOne, την οποία ίδρυσε ο ίδιος.  

«Πίστευα ότι ήμασταν καλοί φίλοι με τη Δύση και ότι δεν θα με τιμωρούσαν» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο πρακτορείο Bloomberg, εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των κυρώσεων.  

πηγή:https://www.newmoney.gr/