Από το Αρκούδι μέχρι τη Ζάκυνθο – Mαραθώνιος κολύμβησης για δυο πρωταθλητές

0
154

 

 

Μια πολύ δύσκολη δοκιμασία θα περάσουν δυο κολυμβητές μαραθώνιας ανοιχτής θάλασσας, αφού θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν τον διάπλου του στενού Ζακύνθου την προσεχή Πέμπτη. Οι Γιάννης Λαφαζάνος και Στέργιος Λεόπουλος θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί από το Αρκούδι Πελοποννήσου και θα επιχειρήσουν να φτάσουν μέχρι την παραλία Αργασίου. Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού είναι γύρω στις 17.00 για τους δυο κολυμβητές, με τον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Ζακύνθου να στηρίζει την προσπάθεια τους.
Οι δυο κολυμβητές θα επιχειρήσουν να διασχίσουν απόσταση 18 χιλιομέτρων. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που είχε μάλιστα αναβληθεί πέρσι λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Φέτος αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά και θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον.
Να πούμε ότι οι κολυμβητές αναμένεται να τερματίσουν την προσπάθεια τους στον Πύργο Δομενεγίνη συγκεκριμένα, με τον ΑΝΟΖ να ετοιμάζει να τους βραβεύσει για τον αγώνα τους.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Κούτσης ανέφερε τα εξής:
«Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που δεν γίνεται κάθε μέρα. Είναι σημαντικό εγχείρημα γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι είναι ανοιχτή θάλασσα και υπάρχουν ρεύματα. Ίσως να είναι μια αρχή ώστε ο ΑΝΟΖ να καταφέρει να επισημοποιήσει έναν αγώνα ανοικτής θάλασσας στο νησί μας».

Στόχος του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Ζακύνθου είναι να μπορέσει να δημιουργήσει και αυτός έναν μαραθώνιο διάπλου, όπου θα μπορούσε να είναι και πόλος έλξης για αθλητές εκτός του νησιού μας. Πρόκειται άλλωστε για ένα δύσκολο εγχείρημα, με αρκετούς κολυμβητές στην χώρα μας και στο εξωτερικό να συμμετέχουν σε τέτοιους δύσκολους αγώνες.