Θετικές αντιδράσεις για την δημοπράτηση του «Παρά Θιν’ Αλός»

0
62

Θετικά αντιμετωπίζεται από τους φορείς της Ζαχάρως το γεγονός πως η ΕΤΑΔ προκήρυξε ανοιχτό ηλεκτρονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την μίσθωση του Τουριστικού Περίπτερου Ζαχάρως (πρώην «Παρά Θιν’ Αλός»). Για το θέμα τοποθετήθηκαν επίσημα ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος και η Βουλευτής Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.
Υπενθυμίζουμε πως ο διαγωνισμός «τρέχει» από τις 23 Νοεμβρίου 2023 και ολοκληρώνεται στις 10 Ιανουαρίου 2024. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για δέκα (10) έτη από την υπογραφή της Σύμβασης με δυνατότητα παράτασης για δέκα (10) επιπλέον έτη. H τιμή εκκίνησης ορίζεται στα 36.800€/έτος και το βήμα διαγωνισμού στο 5%.

Κ. Αλεξανδρόπουλος
«Η επαναλειτουργία ήταν και είναι επιθυμία και όνειρο»
«Ο κ. Παναγιώτης Μπαλωμένος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε. μου τηλεφώνησε και με ενημέρωσε ο ίδιος ότι ξεκίνησε στις 23-11-2023 η διαδικασία δημοπράτησης του “Παρά θιν αλός”, μετά από έξι χρόνια δικαστικής εμπλοκής. Τον συγχάρηκα θερμά και τον ευχαρίστησα για την πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία μας η οποία οδήγησε στο καλό αυτό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας μας, μήνες πριν σε συνάντησή μας στο γραφείο του με είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να δημοπρατηθεί το “Παρά θιν αλός” πριν τις εθνικές εκλογές του 2023 πράγμα που ανεξάρτητα της κοινής επιθυμίας μας δεν επετεύχθη. Η συνεργασία μας ήταν διαρκής και συντονισμένη. Προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο του και με σκοπό την κατά το δυνατόν ταχύτερο λειτουργία του “Παρά θιν αλός” από την πλευρά μας προωθήσαμε στην ΕΤΑΔ την υπ/ αρ. 45/15.03.2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως, κατόπιν δικής μου εισηγήσεως, η οποία πρότεινε ο χρόνος διάρκειας ενοικίασης να είναι τουλάχιστον επταετής με πρόβλεψη παράτασης για μία ακόμα πενταετία και να λειτουργεί όλη την διάρκεια του έτους. Στην ίδια απόφαση: «με στόχο να συντομευθεί ο χρόνος επαναλειτουργίας του “Παρά θιν αλός”, ο Δήμος πρότεινε τις εργασίες της επισκευής και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων να τις πραγματοποιήσει ο ανάδοχος-ενοικιαστής, ώστε να απεμπλακεί η διαδικασία από τυχόν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ή καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν από τον φόρτο εργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΤΑΔ Α.Ε.». Η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ζαχάρως είχε στόχο να οδηγήσει την ΕΤΑΔ προς μια διαδικασία δημοπράτησης αποτελεσματική και ικανή να προσελκύσει σοβαρούς επενδυτές – διαχειριστές.
Με το υπ’ αρ. 8151/31.10.2023 έγγραφό μου συγχάρηκα τον κ. Μπαλωμένο, διότι έδωσε τέλος στις εξωδικαστικές αντεγκλήσεις με τον προηγούμενο διαχειριστή του “Παρά θιν αλός”, που καθυστερούσαν, χωρίς λόγο πλέον, την δημοπράτησή του. Θυμίζω ότι το Διοικητικό Εφετείο Πατρών με τις αποφάσεις 202, 206 και 2011/2023 δικαίωσε πανηγυρικά το Δήμο Ζαχάρως αίροντας όλα τα εμπόδια για την επαναλειτουργία του και αποστόμωσε κάθε συκοφαντική και κακόβουλη κριτική.
Η επαναλειτουργία του “Παρά θιν αλός” ήταν και είναι επιθυμία και όνειρο όχι μόνο των δημοτών του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Εύχομαι η δημοπρασία να οδηγήσει το πολύπαθο “Παρά θιν αλός” σε χέρια ανθρώπων άξιων να το αναδείξουν σε πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου».


Κ. Μητρόπουλος
«Θετικό το γεγονός»
«Είναι θετικό το γεγονός πως η ΕΤΑΣ δημοπρατεί το «Παρά Θιν’ Αλός» με σκοπό την επαναλειτουργία του, καθώς για πολλά χρόνια η Ζαχάρω στερήθηκε την τόσο σημαντική και άμεσα συνδεδεμένη με την τουριστική δραστηριότητα υποδομή του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχουμε δεσμευτεί πολιτικά πως ο Δήμος θα πρέπει να είναι συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής των εξελίξεων που αφορούν τις δημόσιες εκτάσεις εντός της περιοχής του. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε, ξεκινώντας από την πρώτη μέρα του νέου έτους και την ανάληψη των καθηκόντων μας».


Δ. Αυγερινοπούλου
«Διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας»
«Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του τουριστικού περιπτέρου Παρά Θίν’ Αλός ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίησή του, έπειτα από αρκετά χρόνια αδράνειας, και ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το εμβληματικό κτίριο στην παραλία της Ζαχάρως θα ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη και η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσει ξανά προοπτικές βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιδίωξή μας είναι η Ηλεία να αποκτήσει ισχυρή θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας και να μετατραπεί σε πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο και “πράσινο” μοντέλο ανάπτυξης, για αυτό και αποτελεί προτεραιότητα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα για την ολοκλήρωση του οδικού “δαχτυλιδιού” της Πελοποννήσου».