Θεσσαλονίκη: Καταγγελία βιασμού 22χρονης από 26χρονο μέσα στο ίδιο της το σπίτι – «Δεν θα γλιτώσεις»

 

 

 

Θύμα βιασμού κατήγγειλε πως έπεσε 22χρονη κοπέλα από 26χρονο άνδρα μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός συνελήφθη, και τη Δευτέρα (31.07.2023), μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 22χρονης, όλα έγιναν στις 5:30 τα χαράματα στις 22 Οκτωβρίου του 2022 στη Θεσσαλονίκη. Η κοπέλα, σύμφωνα με τα όσα η ίδια κατήγγειλε, γνώρισε τον 26χρονο στο κέντρο της πόλης έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και του ζήτησε να τη μεταφέρει με τη μηχανή του στο σπίτι της που βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά. Εκεί, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, ο 26χρονος φέρεται πως με τη χρήση σωματικής βίας την εξανάγκασε σε βιασμό στον καναπέ του διαμερίσματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 22χρονης, η ίδια μαζί με τον κατηγορούμενο έφτασαν στις 5:50 το πρωί της 22ας Οκτωβρίου 2022 έξω από την πολυκατοικία και ανέβηκαν μαζί στο διαμέρισμά της. Τότε ο 26χρονος φέρεται να εξανάγκασε την κοπέλα σε πεολειχία και σε συνουσία.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστική περιγραφή της 22χρονης

Όπως η ίδια περιέγραψε στην κατάθεσή της, ο 26χρονος ανέβηκε στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου με πρόσχημα ότι ήθελε να κάνει ένα τσιγάρο και τότε προσπάθησε φιλήσει την κοπέλα στο στόμα. Όταν, όμως, η 22χρονη αρνήθηκε και του ζήτησε να αποχωρήσει από το σπίτι, την έπιασε με βία από τον λαιμό και την έριξε στον καναπέ.

Καθώς εκείνη άρχισε να ουρλιάζει, με τη χρήση και των δύο χεριών του έφραξε τον λαιμό και το στόμα της με αποτέλεσμα αυτή να μην ακούγεται και να δυσκολεύεται να αναπνεύσει, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να την ακινητοποιήσει και συνέχεια της έλεγε να μη φωνάζει.

Κατόπιν, εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, στάθηκε όρθιος από πάνω της και της είπες «πάρε μου τώρα ένα τσι…κι γιατί αλλιώς δεν θα γλιτώσεις», απειλώντας με αυτόν τον τρόπο τη σωματική της ακεραιότητα, ενώ την ίδια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του και της επέδειξε το γεννητικό του όργανο, εξαναγκάζοντας την με τον τρόπο αυτό να επιχειρήσει για μερικά δευτερόλεπτα πεολειχία.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος φέρεται να την έπιασε από το κεφάλι, την έριξε μπρούμυτα στον καναπέ, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό της και, χωρίς τη χρήση προφυλακτικού τη βίασε για δύο περίπου λεπτά, ενώ μετά αποχώρησε χωρίς να εκσπερματώσει.

Η κοπέλα κατήγγειλε την ίδια ημέρα τον φερόμενο βιασμό της και στη συνέχεια αναγνώρισε τον 26χρονο από φωτογραφίες.

Θεσσαλονίκη: «Η συμπεριφορά της έβγαζε στοιχεία παθογενούς συμπεριφοράς»

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από ένταλμα, οδηγήθηκε τη Δευτέρα (231.07.2023) ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή και κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος στις Αρχές, η 22χρονη τον προσέγγισε και του ζήτησε να τη μεταφέρει προς το σπίτι της. Του ζήτησε να ανέβει στο διαμέρισμά της και ξεκίνησε την ερωτική προσέγγιση. Εκεί σύμφωνα με τον 26χρονο η ίδια η κοπέλα πήρε την πρωτοβουλία των σεξουαλικών κινήσεων και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του υπόμνημα ανέφερε πως δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί να τον καταγγείλει η κοπέλα, ενώ ακολούθησε τις επιθυμίες της, την ίδια στιγμή που η συμπεριφορά της έβγαζε στοιχεία παθογενούς συμπεριφοράς.

Θεσσαλονίκη: «Η κατηγορία είναι προσχηματική και ψευδής»

Ο δικηγόρος του 26χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης (φωτογραφία πάνω) αναφέρει στο newsit.gr:

«Ο βιασμός, ως αδίκημα έχει την ιδιαιτερότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, δηλαδή συνήθως βασικός μάρτυρας και μοναδικός είναι το φερόμενο ως θύμα της πράξης. Το γεγονός αυτό μπορεί να αδικήσει ένα πραγματικό θύμα, αλλά και να επιτρέψει να δημιουργηθούν “θύματα” με “άλλους” σκοπούς.

Ο αρμόδιος Ανακριτής – Δικαστής – Εισαγγελέας καλείται πλείονες των φορών να ζυγίσει αντιθετικά στοιχεία ή απλούς ενδείκτες ή την αξιοπιστία του θύματος και του κατηγορούμενου δυνάμει απλά των προσωπικών τους μαρτυριών.

Σημαίνουσα θέση, λοιπόν στη δικαστική κρίση επιφορτίζονται οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες – ιατροδικαστές που καλούνται και αυτοί να γνωμοδοτήσουν, έχοντας πλήρη γνώση, ότι τα συμπεράσματα τους μπορούν να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιμετωπίσαμε το ίδιο σχήμα λόγου – αντίλογου. Με την απλή, όμως ανάγνωση της δικογραφίας, προκύπτει ότι τόσο η μαρτυρική κατάθεση του φερόμενου ως θύματος, όσο και η εξέτασή της από τους αρμόδιους επιστήμονες, βρίθουν αντιθέσεων και ενδεικτών ότι η κατηγορία είναι προσχηματική και ψευδής.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε, ότι ο τρόπος που το ίδιο το θύμα αναφέρει ότι προσέγγισε το φερόμενο ως δράστη, οι περιγραφές που αφηγήθηκε από την ερωτική επαφή, η κριτική περί σεξουαλικών επιδόσεων του δράστη, και η αντίδρασή της μετά το συμβάν έρχονται σε αντίθεση με ένα άνθρωπο που αποτελεί θύμα βιασμού».

Ο 26χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο για την κατηγορία του βιασμού, όμως, παραμένει κρατούμενος για διαφορετική περίπτωση περί ναρκωτικών ουσιών.