Τελεσίγραφο εργαζόμενων για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείο Πύργου – Τι ζητούν από την 6η ΥΠΕ

0
116

 

 

 

 

Τελεσίγραφο από τον Σύλλογος εργαζόμενων του Νοσοκομείου Πύργου για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής. Σε ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων αναφέρουν την ανάγκη να δοθούν προς χρήση και άλλες κλίνες με την ενίσχυση προσωπικού από τις δομές Υγείας που ανήκουν στην 6η Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Με αφορμή την ενημέρωση που είχαμε από το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τη συγκρότηση  επιτροπής διερεύνησης ενεργοποίησης  θαλάμων για την αποσυμφόρηση της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου με σχετική απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας (αρ. 214/23-07-19)  , επισημαίνουμε τα εξής :

Τον Αύγουστο ο πληθυσμός της Ηλείας διπλασιάζεται όπως και οι ασθενείς που χρήζουν τις υπηρεσίες της Ν.Μ. Πύργου.
Οι εργαζόμενοι της Ν.Μ. Πύργου όμως δεν αποδεχόμαστε ημίμετρα αντιμετώπισης του προβλήματος συμφόρησης της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου που παρατηρείται τους τελευταίους ΕΠΤΑ (7) ΜΗΝΕΣ και το νοσηλευτικό προσωπικό δέχεται αδιαμαρτύρητα, δείχνοντας πρωτοφανή ευσυνειδησία , επαγγελματισμό και αίσθηση καθήκοντος!!!
ΦΤΑΝΕΙ.  ΩΣ ΕΔΩ !!! Το προσωπικό της παθολογικής κλινικής δεν είναι τα παιδιά κατώτερου Θεού.
Το προσωπικό της Παθολογικής δεν αντέχει άλλο. Για το καλοκαίρι δεν θα πάρει κανένας άδεια από τη παθολογική. Επιπλέον έχουν άδειες από το έτος 2017 !!!! Το προσωπικό αυτό έχει ξεπεράσει τα βιολογικά του όρια και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρχουν απώλειες !!!

ΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ !!!!

Η δύναμη κλινών της παθολογικής κλινικής πριν 7 μήνες ήταν 36 κλίνες και σήμερα έχει φτάσει τις 50 κλίνες με το ίδιο προσωπικό , ενώ παρατηρούνται επιπλέον φιλοξενίες ασθενών σε άλλες κλινικές όταν υπερβαίνουν τους 50 , οι παθολογικοί ασθενείς
Οι εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε να ανοίξουν απλά δύο ή τρείς θάλαμοι παθολογικής κλινικής στη κλειστή πτέρυγα του 3ου Ορόφου.  Χρειάζεται άμεση λύση που θα σέβεται α) την αξιοπρέπεια των ασθενών, ώστε να βρίσκονται 4 ασθενείς ανά θάλαμο νοσηλείας και όχι 5 ή 6 !!!  β)  την αποφυγή πιθανότητας ανθρώπινου λάθους λόγω του πρωτοφανούς φόρτου εργασίας γ) την εξασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών.
Από τα ανωτέρω λοιπόν καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας, όχι δύο θαλάμων παθολογικής κλινικής στο 3ο όροφο αλλά η λειτουργία ολόκληρης της πτέρυγας του τρίτου ορόφου δύναμης τουλάχιστον 20 κλινών!!!

Η λειτουργία της είναι πλέον απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη !!!!!

Η λειτουργία όμως μιας επιπλέον παθολογικής κλινικής δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ν.Μ. ΠΥΡΓΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Μ. ΠΥΡΓΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΤΕΡΥΓΑ.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας , τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας να μεριμνήσουν για την λειτουργία της παθολογικής κλινικής είκοσι κλινών με διαθέσιμο προσωπικό από τις δομές Υγείας που ανήκουν στην 6η ΥΠΕ.