Συζήτησε αναλυτικά για την πορεία και τις προοπτικές του κλάδου – Με εργαζόμενους στον τουρισμό συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος

Με νέες και νέους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού συναντήθηκε ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε μαζί τους την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανοδική πορεία του τουριστικού ρεύματος και στην ανάγκη να αξιοποιηθεί προκειμένου να αυξηθεί το εισερχόμενο συνάλλαγμα, προκειμένου οι τουριστικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τα έσοδά τους και να χορηγηθούν καλύτεροι μισθοί στο προσωπικό.
Ο Νίκος Καλάκος άκουσε και κατέγραψε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τουριστικό κλάδο και χρειάζονται διορθώσεις, όπως η φορολόγηση, η ασφάλιση, η ρύθμιση του AirBnB για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, και τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό, ώστε να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για όλο τον χρόνο και να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας μειώνοντας την ανεργία.
Παράλληλα, επισήμανε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως βασικό και αταλάντευτο στόχο την αύξηση των μισθών ώστε να ανέβει το βιοτικό επίπεδο και να ενισχυθεί η αγοραστική δυνατότητα των πολιτών.
«Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για χιλιάδες νέους της χώρας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνέβαλε στη γρήγορη ανάκαμψη του τουρισμού και στόχο έχει για την επόμενη τετραετία ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για να αυξηθούν τα έσοδα και οι μισθοί», τόνισε.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 1 – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2 – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 3 – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 4