ΣΥΡΙΖΑ: Μαρτυρούν ότι φτιάχνουν νέο κόμμα, γι’ αυτό επιτίθενται στον Στέφανο Κασσελάκη, υπάρχει σχέδιο

0
29

 

 

 

Στα άκρα οδηγείται ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ, από τη νύχτα που ο Στέφανος Κασσελάκης έγινε πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα (23.10.2023) ξεκίνησε μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών του κόμματος.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε πρώτος ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Η εκλογή Κασσελάκη δεν του δίνει λευκή επιταγή», είπε σήμερα αιχμηρά και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα του κόμματος». Τις τελευταίες ημέρες, η κόντρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει οξυνθεί εξαιτίας της ομιλίας Κασσελάκη στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, των αποκαλύψεων της Εφημερίδας των Συντακτών και της πρόταση του προέδρου του κόμματος να διαγραφεί ο Στέφανος Τζουμάκας.

«Μαρτυρούν ότι φτιάχνουν νέο κόμμα»

Εν τω μεταξύ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρούν -ακόμη και δημοσίως πια- ότι έχουν στα σκαριά ένα νέο κόμμα.

Υποστηρίζουν, δε, ότι οι επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο τυχαίες δεν είναι. Επισημαίνουν ότι υπάρχει σχέδιο από τα εν λόγω στελέχη που ετοιμάζουν νέο κόμμα και ότι γι’ αυτό επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον νέο πρόεδρό του.

Το σχέδιο αυτό, όπως υπογραμμίζουν, έχει ήδη δρομολογηθεί. Επικαλούνται, μάλιστα, σημερινές δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος είπε και ποιο αναμένεται να είναι το όνομα του νέου κόμματος: «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά».

 

Φίλης: Ο Στέφανος Κασσελάκης εξυπηρετεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

Νωρίτερα, ο Νίκος Φίλης σημείωσε πως θα θέσει θέμα ηγεσίας και προσέθεσε ότι, λόγω του Στέφανου Κασσελάκη, η εικόνα του κόμματος είναι διάλυσης και εξευτελισμού.

Επιπλέον, είπε ότι ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΕ ουσιαστικά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και τα μέλη του κόμματος, κρατώντας κρυφές τις πολικές θέσεις του πριν από τις εκλογές.

Απαντήσεις στον Νίκο Φίλη δόθηκαν αμέσως από τους Παύλο Πολάκη και Νίκο Καρανίκα. «Ή αποδέξου το αποτέλεσμα ή άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει», είπε -μεταξύ άλλων- ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη.

Ο Νίκος Καρανίκας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε ως συκοφάντη τον Νίκο Φίλη.

Η αποχώρηση Κούλογλου και τα πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε και η απόφαση του Στέλιου Κούλογλου να αποχωρήσει από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενη από δηκτικές δηλώσεις, όπως: «Δεν μπορούσα να συμμετέχω σε σίριαλ του Netflix».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον ίδιο να παραδώσει την έδρα του.

Αργότερα, ο ίδιος αρνήθηκε να το πράξει.