Συνεργασία Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Πράσινο Ταμείο Περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητά του δάσους Κουνουπελίου

0
25

Σε συνάντηση με φοιτητές και καθηγητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Δάσος Κουνουπελίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κος Ιωάννης Λέντζας.
Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από τους καθηγητές Κωνσταντίνο Ποϊραζίδη, Αριστοτέλη Μαρτίνη, Χαρίκλεια Μινώτου, σχετικά με το έργο με τίτλο: «Επίδραση της κλιματικής αλλαγής και προσδιορισμός της τρωτότητας του οικοσυστήματος Δάσους Κουνουπελίου Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ηλείας. Διερεύνηση των οικοσυστημικών λειτουργιών των τρωτών σημείων του Φυσικού περιβάλλοντος με σκοπό την Οικοτουριστική Ανάπτυξη και Περιβαλλοντική Προστασία του». Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από τον Ε.Λ.Κ.Ε. Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Στα πλαίσια του έργου, θα επιτευχθεί εκτίμηση των περιβαλλοντικών πιέσεων του οικοσυστήματος στο δάσος Κουνουπελίου, με σκοπό την περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητά του και την προσαρμογή του στα νέα κλιματικά δεδομένα. Επιπρόσθετα και σε συνδυασμό με τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας θα προταθούν και τρόποι ήπιας οικοτουριστικής ανάπτυξη της περιοχής, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό και πόλο επισκεπτών στην διάρκεια του έτους.
Ο κος Λέντζας συνομίλησε με τους φοιτητές και καθηγητές και είχε την ευκαιρία να καταδείξει το μεγάλο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής σχετικά με την προστασία και την ανάδειξη αυτού του τόσο όμορφου και σημαντικού οικοσυστήματος. Επίσης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε άλλες περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τόνισε ότι η συνεργασία του Δήμου με τα ερευνητικά κέντρα και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας αποτελεί προτεραιότητα του, ώστε να μπορέσει ο δήμος να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα επιφέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη στην περιοχή.