Συνάντηση Δημήτρη Αβραμόπουλου με Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

0
32

Με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάση Θεοδόση, τον αντιπρόεδρο Εμμανουήλ Μπιρμπίλη, τον ταμία Γεράσιμο Παπαγιαννόπουλο, τον εκπρόσωπο των δικαστικών υπαλλήλων Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, στελέχη του Πρωτοδικείου, νομικούς και εργαζόμενους, συναντήθηκε ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Υπουργός και Βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η φημολογούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου στο πλαίσιο ενός δικαστικού «Καλλικράτη» και τα λειτουργικά προβλήματα που οφείλονται στην υποστελέχωσή του, κυριάρχησαν στην συζήτηση, ενώ τέθηκαν και θέματα που αφορούν την λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδόσης το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας που καλύπτει μεγάλο τμήμα του Νομού Ηλείας και αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής λειτουργεί οριακά καθώς οι όποιες ενέργειες έγιναν στο παρελθόν, δεν έφεραν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Εξήγησε πως, από τις συνολικά 19 οργανικές θέσεις στο Πρωτοδικείο τη δεδομένη στιγμή είναι κενές οι 10 και από τις 13 οργανικές θέσεις στην Εισαγγελία καλύπτονται οι 7.

Ανέφερε μάλιστα πως στο ΦΕΚ, που εκδόθηκε πριν τρεις περίπου μήνες και αφορούσε στην ενίσχυση πρωτοδικείων με δικαστικούς υπαλλήλους, για την Ηλεία δεν υπήρξε πρόβλεψη

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος κι αφού επί τόπου επικοινώνησε με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, τους ενημέρωσε πως ο νέος δικαστικός χάρτης θα είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής μελέτης και διαβούλευσης κι ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι που θα αιφνιδιάσει την τοπική κοινωνία εξηγώντας πως τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται από τον Άρειο Πάγο.

Τόνισε επίσης πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους για την μη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη στελέχωσής του με το απαραίτητο προσωπικό που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του.