Συνάντηση του Δημάρχου Γ. Λέντζα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γ.Καραγιάννη

0
18

 

 

 

Επί τάπητος σημαντικά θέματα υποδομών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Σημαντικά θέματα που αφορούν τις υποδομές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης τέθηκαν επί τάπητος, στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, στην Αθήνα, παρουσία της Βουλευτού Ηλείας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έθεσε στον Υφυπουργό το πρόβλημα με τον οικισμό «Ζησιμοπουλέικα» που ουσιαστικά έχει αποκλειστεί, λόγω των έργων βελτίωσης οδικής ασφάλειας που εκτελούνται στην υφιστάμενη Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, και ζήτησε παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ανέφερε  στον Υφυπουργό ότι, σε αυτόν τον οικισμό κατοικούν περίπου 70 πολίτες, και λειτουργούν δυο συσκευαστήρια. Με τα έργα   που έχουν πραγματοποιηθεί, ο οικισμός αυτός ουσιαστικά έχει αποκοπεί από όλες τις άλλες περιοχές του Δήμου μας, λόγω μη εναλλακτικής πρόσβασης.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης αιτήθηκε στον Υφυπουργό να δρομολογήσει άμεσα την επικαιροποίηση της υδραυλικής μελέτης που αφορά τον νέο υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου στο ύψος της Βάρδας και της Μανολάδας, λαμβάνοντας υπόψη πως στην περιοχή υπάρχουν περίπου στα 25 χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών, που σε συνδυασμό και με την κλιματική αλλαγή, δημιουργούν αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικώνφαινομένων. Για τον λόγο αυτό απαιτείται νέος σχεδιασμός στις οδεύσεις των ομβρίων υδάτων.

Ο Γιάννης Λέντζας προχώρησε επίσης σε αίτημα χρηματοδότησης, για την αποκατάσταση δρόμων που έχουν υποστεί κατολισθήσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις, όπως στο Κάστρο, και στον οικισμό Μελίσσια του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ζήτησε νέα έγκριση χρηματοδότησης για ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικές και αστικές περιοχές του Δήμου, που είχαν πληγεί από την περσινή θεομηνία.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που του έθεσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ειδικότερα σε ότι αφορά τις χρηματοδοτήσεις ανέφερε πως μέσα στον Μάρτιο αναμένονται εγκρίσεις. Τόνισε επίσης πως σε ότι αφορά την επικαιροποίηση της υδραυλικής μελέτης για τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου στο ύψος της Βάρδας και της Μανολάδας, θα υπάρξει επικοινωνία με τον ανάδοχο, ώστε να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα, και να ξεκινήσει η επικαιροποίηση της μελέτης.

IMG_5482.jpg
IMG_5481.jpg