Συναγερμός στη NASA για τεράστιο αστεροειδή που θα περάσει από τη Γη

0
284

 

 

 

Ένας τεράστιος αστεροειδής -μεγαλύτερος σε μέγεθος από τον ουρανοξύστη Empire State-  θα περάσει από τη Γη την επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αστεροειδής 2006 QQ23 θα περάσει από τη Γη στις 10 Αυγούστου και έχοντας διάμετρο που υπολογίζεται περίπου στα 570 μέτρα, γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί υπάρχει ανησυχία. Εάν ένας αστεροειδής τέτοιου μεγέθους χτυπήσει τη Γη, θα μπορούσε να καταστρέψει μια τεράστια περιοχή.

Οι επιστήμονες της NASA  Lindley Johnson και Kelly Fast, πάντως, είναι καθησυχαστικοί, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Και οι δύο εργάζονται στο τμήμα εντοπισμού αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στη Γη, όπως είναι οι αστεροειδείς και οι κομήτες που μπαίνουν σε τροχιά γύρω από το ηλιακό μας σύστημα μαζί με τους άλλους πλανήτες.

Ο εντοπισμός τέτοιων αντικειμένων είναι κυρίως ένας μηχανισμός άμυνας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένα από αυτά δεν βρίσκεται κοντά στο να χτυπήσει τη Γη.

Όσον αφορά τον συγκεκριμένο αστεροειδή, ο Johnson σημειώνει ότι είναι μεσαίου μεγέθους, βρίσκεται 5 εκατομμύρια μίλια μακριά και είναι ακίνδυνος.

Αστεροειδείς τέτοιου μεγέθους περνάνε δίπλα από τη Γη τουλάχιστον έξι φορές τον χρόνο. Ο αστεροειδής 2006 QQ23 είναι λιγότερο από ένα μίλι μακρύς. Ο μεγαλύτερος γνωστός αστεροειδής που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο είναι περίπου 21 μίλια μακρύς, αν και οι αστεροειδείς αυτού του μεγέθους είναι σπάνιοι.

πηγή:https://www.cnn.gr