Σύλλογος Επιτυχόντων Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022 – Συνάντηση με τον Υπουργό

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 25/6/24 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα συνάντηση του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022 με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και την υφυπουργό κα. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

● Τα προσωρινά αποτελέσματα των ΠΕ θα εκδοθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και τα οριστικά τον Οκτώβριο.
● Έως ότου βγουν τα οριστικά αποτελέσματα κάποιοι φορείς θα καλέσουν τους επιτυχόντες να εργαστούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
● Οι θέσεις τις οποίες δεν θα αποδεχτούν οι επιτυχόντες θα δοθούν μέσω της επόμενης προκήρυξης.
● Οι θέσεις του 2024 θα καλυφθούν από την δεξαμενή επιτυχόντων του 2Γ/2022. Αναμένουμε από την υφυπουργό κα. Χαραλαμπογιάννη να αποστείλει στον Σύλλογο τον προγραμματισμό του 2024 για τον ακριβή αριθμό των θέσεων και ειδικοτήτων ώστε να συζητήσουμε εκ νέου.
● Οι επόμενες προκηρύξεις θα εκδοθούν το φθινόπωρο του 2024.
● Θέσαμε ως ζήτημα την διάρκεια ισχύος του πίνακα επιτυχόντων. Μας είπαν ότι θα γίνει τροποποίηση του νόμου εξαιτίας των καθυστερήσεων ολοκλήρωσης των διαδικασιών του διαγωνισμού.
● Ενημερώσαμε για το ζήτημα των ειδικών κατηγοριών και η υφυπουργός αναμένει αναλυτικό σημείωμα από εμάς ώστε να αποσαφηνιστεί η διαδικασία.
● Τονίσαμε ότι διεκδικούμε τον διορισμό όλων των επιτυχόντων και τις θέσεις του 2025! Αυτό μας είπαν ότι μπορεί να συζητηθεί αφού βγουν οι προκηρύξεις για τις θέσεις του 2024.