Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σταθμάρχης Λάρισας

0
25

 

 

 

Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια την ώρα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης κλήθηκε αρχικά να καταθέσει για την πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Τελικά συνελήφθη, αφού υπογράφηκε η έκθεση σύλληψης από τον εισαγγελέα, ο οποίος παρακολουθεί τις ανακρίσεις για την ανείπωτη τραγωδία έξω από τα Τέμπη.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο ίδιος υποστηρίζει ότι έδωσε εντολή για αλλαγή στην τροχιά αλλά το σύστημα δεν υπάκουσε.

Ο σταθμάρχης, ηλικίας 59 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ). Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ήδη στη Λάρισα, ξεκινώντας τις συναντήσεις που θα έχει στο πλαίσιο της έρευνας, από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

πηγή:https://www.newsit.gr/