Στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος

Στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος
Ζήτησε την άμεση χορήγηση
προκαταβολών σε όλους τους πυρόπληκτους
Στις περιοχές του Νομού που δεν εντόπισε τις καμένες εκτάσεις τους το δορυφορικό σύστημα «Κοπέρνικος»

Η άμεση χορήγηση των προκαταβολών για ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές του 2021, σε όσους δικαιούχους σε πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας που δεν τους έχουν δοθεί μέχρι τώρα, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο.
Πρόκειται συγκεκριμένα για πυρόπληκτους σε τοπικές κοινότητες του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, καθώς και στις περιοχές Κολιρίου, Λαμπετίου και Βαρβάσαινας του δήμου Πύργου, όπου αρκετοί πληγέντες κάτοικοι είχαν μείνει εκτός αποζημίωσης, διότι δεν εντόπισε τα καμένα χωράφια τους το δορυφορικό σύστημα «Κοπέρνικος».
Ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών προκειμένου να καταβληθούν άμεσα οι προκαταβολές στους δικαιούχους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικές ανάγκες λόγω των καταστροφών στο φυτικό τους κεφάλαιο.
Ο κ. Λυκουρέντζος εξάλλου ανέφερε στο βουλευτή Ηλείας ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια με την παράδοση των πορισμάτων, για την γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους των εν λόγω περιοχών.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους πληρωμών των πυροπλήκτων, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες σχετικές αποφάσεις έως ότου εξοφληθούν όλοι οι πληγέντες δικαιούχοι.