Στις φυλακές Γρεβενών: Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταγωγή του δολοφόνου της Βασιλικής

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να γίνει σήμερα η μεταγωγή του 37χρονου «σφαγέα» της 11χρονης Βασιλικής στις φυλακές Γρεβενών. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταγωγή θα γίνει από την Αχαΐα προκειμένου να αποφευχθούν «θερμά» επεισόδια.
Οι φυλακές Γρεβενών είναι ένα σωφρονιστικό κατάστημα «ειδικού τύπου» που φιλοξενεί κρατούμενους που έχουν διαπράξει σεξουαλικής φύσεως αδικήματα. Συμφώνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο δολοφόνος, μετά την άφιξή του στις φυλακές Γρεβενών, θα υποβληθεί σε τεστ covid και μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είναι χρήστης ουσιών, ενώ θα γίνει και αξιολόγηση της κατάστασης του από κοινωνική λειτουργό, τον αρχιφύλακα του καταστήματος και τη διεύθυνση των φυλακών ενώ αν κριθεί απαραίτητο ή αν το ζητήσει και ο ίδιος θα περάσει και από ψυχιατρικό έλεγχο για να δουν αν υπάρχει ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού ή κάποιας περίεργης συμπεριφοράς που θα προκαλέσει προβλήματα.
Οι εντολές που έχουν λάβει οι υπεύθυνοι της φυλακής από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σαφείς: να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον συγκεκριμένο κρατούμενο και να τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο σε ότι αφορά στην εξέταση, την αξιολόγηση και την τοποθέτηση του καθώς οι μέχρι στιγμής αξιολόγηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ τον κατατάσσει σε ζώνη υψηλής επικινδυνότητας.