Στην Μπούκα του Δήμου Πηνειού – Δράση εθελοντικού καθαρισμού #SeaTheChange με εθνικό συντονιστή τη HELMEPA

0
20

Οι εκπαιδευτικοί ,οι μαθητές/τριες και οι γονείς/κηδεμόνες του 3ου και 4ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης διοργάνωσαν εθελοντική/βιωματική δράση καθαρισμού της παραλίας Μπούκα του Δήμου Πηνειού. Βρέθηκαν εκεί την Κυριακή το μεσημέρι, ώστε να δουν το πρόβλημα, να δώσουν λύση και κυρίως να υπενθυμίσουν ότι όλοι μαζί μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας!!!

Οι μικροί μαθητές/τριες φορώντας γάντια έτρεξαν στην παραλία που κάνουν μπάνιο το καλοκαίρι, να μαζέψουν οτιδήποτε την έχει μολύνει…Γέμισαν πολλές τσάντες απορριμμάτων με πλαστικά μπουκάλια, φενιζολ κονσέρβες, υφάσματα, καπάκια και διδάχτηκαν τις συνέπειες που επιφέρει η αμέλεια των παραθεριστών στο περιβάλλον.
Οι γονείς έδωσαν την παρουσία και τη συμβολή τους στην δράση αυτή, βοηθώντας ενεργά τους μικρούς εθελοντές!!!
Η ενημέρωση, η γνώση και η κατανόηση του προβλήματος είναι απαραίτητα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση!!! “Θέλουμε καθαρές ακτές και θάλασσες, όλοι μαζί Μπορούμε!!!! “.
Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2023 #SeaTheChange του Ocean Conservancy με εθνικό συντονιστή τη HELMEPA.
Διοργανωτές :Αβραμίδη Ελένη και Χρέππα Σοφία