Στην Ηλεία: Καταλήψεις σε σχολεία λόγω του Παλαιστινιακού

Σε καταλήψεις έχουν προχωρήσει εδώ και ημέρες πολλά συμβούλια σχολείων στην πόλη του Πύργου και σε όλη την Ηλεία εκφράζοντας έτσι οι μαθητές την στήριξή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης που βιώνει πόλεμο για μια ακόμη φορά. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και σε πολλά σχολεία της χώρας που έχουν μπει σε “πάγο”. Γυμνάσια και Λύκεια του Πύργου την Δευτέρα 5/11 έκαναν ειρηνική πορεία στην πόλη μαζί με καθηγητές με κύριο αίτημα τον τερματισμό του πολέμου.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας σε ανακοίνωσή της, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μαθητών. “Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί. Άλλωστε,κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη, κάθε μικρό ή μεγάλο εμπόδιο που μπαίνει στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι με τους μαζικούς μας αγώνες!

Μαζί με τους μαθητές μας κατεβαίνουμε στο δρόμο και διεκδικούμε:

● Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία με τις κατάλληλες υποδομές, μείωση των παιδιών στις τάξεις, κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία

● Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία.

● Δημόσια, δωρεάν και εξοπλισμένα πανεπιστήμια και όχι μαγαζιά των ιδιωτών που κοιτάνε τους φοιτητές στην τσέπη!

● Ειρήνη και Λευτεριά και όχι μακελεμένα παιδιά στην Παλαιστίνη! Χρήματα για νοσοκομεία και σχολεία και όχι για δαπάνες που σκορπούν πολέμους!

● Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.