Σοβαρές εκκρεμότητες για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στην Ηλεία- Χωρίς μηχανήματα δεκάδες πληγέντες…

0
40

Σε εκκρεμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται ζητήματα που αφορούν τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 σε πολλές περιοχές της Ηλείας.
Ανάμεσα στα θέματα που ακόμα οι πυρόπληκτοι βρίσκονται σε αναμονή είναι οι αποζημιώσεις για τα καμένα μηχανήματα κυρίως σε τοπικές κοινότητες του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, που βρέθηκαν τότε στη δίνη της φωτιάς.
Σχετικά με τις αποζημιώσεις για τα καμένα μηχανήματα (τρακτέρ, φρέζες, οχήματα κ.α.). υπήρχαν αναφορές εκ μέρους των αρμοδίων ότι θα δοθούν μέχρι τα τέλη του μήνα Μαρτίου που βρισκόμαστε, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να είναι σίγουρο.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην Τ.Κ. Καυκανιάς όπου υπάρχουν αρκετά αποτεφρωμένα μηχανήματα, τα οποία στερούνται οι αγρότες κάτοικοι της περιοχής κατά την εκτέλεση των εργασιών στις περιουσίες τους.
Ταυτόχρονα εκκρεμούν και οι πληρωμές σε πολλούς πυρόπληκτους, εξαιτίας τη μη περάτωσης των σχετικών διαδικασιών (νέοι αγρότες, μη καταγραφή από δορυφόρο κλπ.), με συνέπεια να αντιμετωπίζουν πλέον σημαντικές δυσχέρειες.
Δυσχέρειες επίσης αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι πληγέντες που έλαβαν την πρώτη δόση για τις καμένες ελιές, αλλά δεν γνωρίζουν πότε θα τους πιστωθούν και τα υπόλοιπα χρήματα από την καταστροφή που υπέστησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία είναι ήδη ορατή όσον αφορά τις ποσότητες του ελαιολάδου που έβγαλαν κατά τη φετινή περίοδο.