Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις στα Καταστήματα και Υπηρεσίες του Ν. Ηλείας “Σχετικά με το Εσπερινό Σχολείο”

0
193

 

 

 

Ο Νίκος Γκότσης – Πρόεδρος
Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις στα
Καταστήματα και Υπηρεσίες του Ν. Ηλείας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο θέμα του Εσπερινού Σχολείου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Το Δ.Σ του Σωματείου μας από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα τον μαθητών του Εσπερινού σχολείου Πύργου με κύριο αίτημα την μετεγκατάσταση του σχολείου.
Όπως ξέρουμε όλοι εκατοντάδες ενήλικοι εργαζόμενοι μαθητές έχουν φοιτήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια όπως και σήμερα με σκοπό είτε την απόκτηση απολυτηρίου είτε ακόμα και τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για να έχουν ένα εφόδιο παραπάνω στην ζωή τους.
Όμως για πάνω από μια δεκαετία το Εσπερινό στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία. Παρόλες τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου, οι υποσχέσεις έχουν μείνει ακόμα στα χαρτιά. Το πρόβλημα έχει γίνει πλέον χρόνιο.
Κατά την άποψη μας οι μαθητές του Εσπερινού δεν είναι μαθητές ενός κατώτερου θεού, το αντίθετο μάλιστα. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι ενήλικες, σκληρά εργαζόμενοι που λόγω των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών δεν τελείωσαν το σχολείο όταν έπρεπε. Βρήκαν όμως το κουράγιο, τη θέληση και πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στα θρανία για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να καλυτερεύσουν τους όρους ζωής τους.
Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι είμαστε δίπλα στο δίκαιο αγώνα των μαθητών του Εσπερινού για την άμεση μεταστέγαση του σχολείου σε χώρο που να τηρεί τις προϋποθέσεις και όλα τα κριτήρια, εάν αυτός ο χώρος είναι το 1Ο Γυμνάσιο Πύργο βάσει των λεγόμενων και εκτιμήσεων του Δήμου να είναι αυτός διαφορετικά να χώρος που να τηρεί τις προϋποθέσεις εντός της πόλης του Πύργου”.