«Σήριαλ» το έργο στο Επαρχείο Πύργου

0
24

Το υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Σε αναμονή βρίσκεται η δημοτική αρχή Πύργου σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του Επαρχείου, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχει μπλοκάρει κυρίως εξαιτίας των αλλεπάλληλων ανατιμήσεων στα υλικά κατασκευής.
Επιθυμία της Δ. Α. Πύργου είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί με κάθε τρόπο το σημαντικό αλλά και πολύπαθο έργο, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται μέσα από το ΠΕΠ.
Μάλιστα για τον λόγο αυτό στο πρόσφατο παρελθόν η Δημοτική Αρχή προέβη σε συζητήσεις με τη Διαχειριστική Αρχή Δυτικής Ελλάδος, ώστε να οριστεί νέος ανάδοχος για να αναλάβει το έργο, μέσω της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης, αφού με την εταιρία που διαχειρίζεται σήμερα το έργο βρίσκεται ήδη δικαστική διαμάχη, ενώ όπως είναι γνωστό έχει ζητήσει και η ίδια τη διάλυση της συγκεκριμένης εργολαβίας.
Για το σημαντικό έργο στην κεντρική πλατεία Πύργου, καθώς και πολλά άλλα παρόμοια, ο δήμαρχος κ. Παν. Αντωνακόπουλος επισημαίνει ότι το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στην αναθεώρηση των τιμολογίων σε ποσοστό μόνο 10%, τη στιγμή που οι μελέτες ήταν πιο παλιές, ενώ τελικά οι τιμές των υλικών έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, γεγονός που οδήγησε τους εργολήπτες στο να παρατήσουν τα έργα!
Ακόμα ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε λόγο για άγνοια τοπικών αιρετών, όσον αφορά τα λεγόμενα αλλά και την ψήφιση θεμάτων που αφορούν σημαντικά έργα για την περιοχή.