Σεισμοί στην Ηλεία: «Κόντα στο ελληνικό τόξο το ρήγμα», λέει ο Λέκκας

0
238

 

 

Αναστάτωση προκάλεσαν στους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας σεισμικές δονήσεις 3,8 και 3,5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (19/04).

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας στο Νewsbomb.gr, το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας.

«Εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας που υπάρχει στην περιοχή, δεν υπάρχει κάποιο θέμα αλλά το παρακολουθούμε», σημειώνει ο καθηγητής.

Τόνισε ότι ειναι φυσιολογικό να υπάρχουν μετασεισμοί ενώ το ρήγμα βρίσκεται κοντά στο «ελληνικό τόξο».

«Είναι επόμενο να υπάρχουν και μετασεισμοί. Πρόκειται για ένα από τα ρήγματα του Ιουνίου που βρίσκεται κοντά στο τόξο και διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας», κατέληξσε ο κ. Λέκκας.

Δύο σεισμοί 3,8 και 3,5 Ρίχτερ κοντά στον Πύργο Ηλείας

Σεισμικές δονήσεις 3,8 και 3,5 Ρίχτερ καταγράφηκαν το πρωί της Τετάρτης κοντά στον Πύργο Ηλείας, ανησυχώντας τους κατοίκες πολλών περιοχών στις οποίες έγιναν αισθητές.

Η πρώτη σεισμική δόνηση των 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6:52 και σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε εστιακό βάθος τα 15 χλμ. και το επίκεντρό υπολογίζεται στα 28 χλμ νότια – νοτιοδυτικά του Πύργου Ηλείας.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση καταγράφηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης με εστιακό βάθος 16 χλμ και επίκεντρό 25 χλμ. νότια – νοτιοδυτικά του Πύργου Ηλείας.

https://www.newsbomb.gr/