Σε πλειστηριασμό ακίνητα του Βρύζα λόγω χρεών σε Σαλπιγγίδη και σε τράπεζα

0
161

 

 

 

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής δεν έχει καλύψει τις οφειλές του και βγαίνουν  σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό δυο ακίνητα σε Χαλκιδική και Ξάνθη

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριαμό βγαίνουν ακίνητα του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Ζήση Βρύζα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, λόγω οικονομικών διαφορών που έχει τόσο με τον πρωην συμπαίκτη του, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όσο και με πιστωτικό ίδρυμα.

Αφορμή για τη διαμάχη του Βρύζα με τον Σαλπιγγίδη στάθηκε ποσό ύψους 65.000 ευρώ που δάνεισε ο δεύτερος στον πρώτο το 2013 και δεν του τα επέστρεψε ποτέ. Οι δύο ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στα δικαστήρια, όταν ο Σαλπιγγίδης αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά του άλλοτε συμπαίκτη του, προκειμένου να λάβει πίσω το μεγάλο ποσό που του είχε δανείσει. Η αγωγή του Σαλπιγγίδη εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που τον δικαιώνει.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά οι κινήσεις του Σαλπιγγίδη έχουν σαν αποτέλεσμα να βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό σπίτι του Ζήση Βρύζα στη Χαλκιδική, προκειμένου να λάβει τα χρήματα του. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2020 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 250.000 ευρώ.

Αυτός δεν είναι ο μοναδικός πλειστηριασμός που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ζήσης Βρύζας, καθώς στις 6 Νοεμβρίου 2019 θα ξεκινήσει η ίδια διαδικασία για ένα διαμέρισμά του στην Ξάνθη. Το δεύτερο ηλεκτρονικό «σφυρί» ήρθε για τον Ζήση Βρύζα μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης, το οποίο αποφάσισε τον πλειστηριασμό του διαμερίσματος και μίας αποθήκης στην Ξάνθη για χρέη ύψους 98.062, 97 ευρώ (πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης) στην τράπεζα Πειραιώς.