Ρόδος: Εμεινε έγκυος και γέννησε στα 60 -Η ιστορία που έγινε θέμα διεθνώς και προκάλεσε σχόλια

0
288

 

 

 

Πριν από 23 χρόνια, μια 60χρονη γυναίκα στη Ρόδο έμενε έγκυος και έφερνε στον κόσμο δίδυμα αγοράκια προκαλώντας τα κουτσομπολιά της τοπικής κοινωνίας και το ενδιαφέρον διεθνών Μέσων για το «θαύμα».

Ο λόγος για τη Χαριστούλα Καριώτη από τον Αρχάγγελο, η οποία στα 60 της χρόνια με εξωσωματική απέκτησε δίδυμα αγόρια, τους 23χρονους σήμερα Νικόλα και Αγγελο. Δημοσιογράφος της «Ροδιακής» την επισκέφθηκε και μίλησε μαζί της για όλα. Για τις προσπάθειές της να μείνει έγκυος, για το πώς τελικά έμεινε έγκυος, για τις δυσκολίες, τα κουτσομπολιά και τη χαρά τού να μεγαλώνεις παιδιά.

Δεν θα κάνεις παιδιά της έλεγαν οι γιατροί, θα κάνω έλεγε η Ροδίτισσα

«Με τον άντρα μου, ήμασταν παντρεμένοι 20 χρόνια, χωρίς παιδί. Είχαμε πάει σε γιατρούς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη… Πρόβλημα σοβαρό δεν είχα, κι αν και η ηλικία προχωρούσε έλεγα “θα κάνω παιδί”…», λέει εξηγώντας ότι οι γιατροί της έλεγαν ότι είναι μεγάλη και της συνιστούσαν να ζήσει τη ζωή της και να φάει τα λεφτά της γιατί παιδιά δεν θα κάνει. Η ίδια, όμως, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. «Κουρασμένη ήμουν από τα κτήματα, κουσουριασμένη όχι. Επίστευα ότι θα κάνω παιδιά. Άμα δεν το πιστεύεις δεν κάνεις τίποτα. Τον καημό μου, Παναγιούλα μου… Πρόβλημα υγείας δεν υπήρχε, περίοδο είχα όχι μόνο τότε, κι αφού εγέννησα τα παιδιά και καιρό μετά και χρόνια… Αφού με λέασι «Χαριστούλα, κόμα έχεις;» Ήταν κι η μάνα μου έτσι. Από τα χείλη του γιατρού στην Αθήνα που έκανα τα παιδιά, μου λέει «Τι δουλειά κάνετε κ. Καριώτη;, Αγρότισσα; Γι’ αυτό είστε υγιέστατη…». Έκανα γενικές εξετάσεις, «μπράβο, λέει, τι τροφές τρώτε;», «Όπως ο κόσμος όλος…», Εγώ δεν πολυτρώω κρέας, μόνο λάδι και γάλα. Τσιγάρο, Χριστός και Παναγία… «Γυναικολογικά είσαι κούκλα…», μου είπανε. Κάνανε συμβούλιο, είδανε, λέει «προχωράμε, τέτοια γυναίκα δεν εξαναείδαμε! Υπάρχει τρόπος να μείνεις έγκυος…».

 

Ροδίτισσα που έμεινε έγκυος και γέννησε στα 60
Η στιγμή που η 60χρονη έμαθε ότι είναι έγκυος

Η Χαριστούλα Καριώτη αρχικά έμεινε έγκυος σε τρίδυμα και περιγράφει τη στιγμή που έμαθε το νέο: «Εσιγκλίστηκεν ο κόσμος. Γύρισα πίσω στη Ρόδο, κι ήμουν ελαφριά, δεν εκατάλαβα τίποτα λέω, «τόσο ελαφριά, δεν έγινε τίποτα…». Πήγαινα στα χωράφια πάλι. Και πορπατηχτή… Μια μέρα, πήρε τηλέφωνο ο γιατρός ο Παπαστεργής που με παρακολουθούσε εδώ, λέει «έλα, να σε δω…». Πήγα, με είδε, φεύγω, πάω παίρνω το λεωφορείο για να ‘ρθω Αρχάγγελο, με το που ήρθα μου λέει ο άντρας μου ο Γιάννης, «ο γιατρός πήρε τηλέφωνο, είσαι έγκυος σε τρίδυμα.Έτρεξε στο δρόμο να σε προλάβει και είχες εξαφανιστεί». Κύριε ελέησον. Με είδε στο μηχάνημα, κι έφυγα, κι έτρεξε από πίσω μου να μου πει «είσαι έγκυος σε τρίδυμα, στα 60 σου»! Πήρε τον άντρα μου, του λέει «μου ‘φυγε…»! Τι ετράβηξα, Χριστέ μου. Πώς τα ‘καμα, πώς τα γέννησα, πώς τα μεγάλωσα! Οι ευχές των γονιών μου ήταν (..). Ξαναπήγα στην Αθήνα και είδαν οι γιατροί ότι πρέπει να βγάλουν το ένα. Έρχονταν οι δημοσιογράφοι, ο κόσμος, μιλούσαν για ιατρικό θαύμα, τι έκανε η επιστήμη! Με ρωτούσαν πώς τα κατάφερα. Αν εκάθουμουν και στο γραφείο… Τους είπα, είναι οι ευχές των γονιών μου. «Ευχές των γονέων έπαρε και στο βουνό ανέβα…», ξέρεις τι θα πει; Ά, Παναγιούλα μου, κι εύχουμαι και τα παιδάκια μου».

Ροδίτισσα που έμεινε έγκυος και γέννησε στα 60
Τα κουτσομπολιά στο χωριό για την εγκυμοσύνη στα 60

Και αν η ίδια και ο σύζυγος χάρηκαν πολύ, οι κακές γλώσσες στο χωριό δεν το άφησαν έτσι. Οπως η κυρία Καριώτη λέει σήμερα, τα κουτσομπολιά ήταν πολλά. «Τι τα ‘θελε, μεγάλη γυναίκα, πότε να τα θρέψει, και πότε να τα μεγαλώσει…»… Ο κόσμος, κουτσομπόλεψε και άσχημα που δεν το περιμέναμε τόσο. Στεναχωρηθήκαμε. Κουτσομπολιό… πα, πα, πα. Δεν επεριμέναν ότι θα κάνω παιδί, 60 χρονών. Να ‘σαι κοπελούδα, να κάμεις. Γριά, μεγάλη, άνω των ορίων; Οι δημοσιογράφοι που περάσαν από δω, δε λέγεται. Το BBC, ήρθε, γερμανικά κανάλια, όλα τα ελληνικά και όλοι οι γνωστοί δημοσιογράφοι από την Αθήνα…Γέννησα στο «Αλεξάνδρα», είχα κλείσει τους οκτώ μήνες, όλα κανονικά. Επάενε κι έρχουνταν ο κόσμος, κι έφερνε ανθοδέσμες, με είχανε δει στην τηλεόραση, με δείχνανε κι ελέασι «εσείς είστε;». Μου γράφανε γραμματάκια, ευχές, να γίνουνε καλοί άνθρωποι τα παιδιά. Ήθελαν να με κουρέψουν, να με χτενίσουν για τις φωτογραφίες… Του ονείρου».

Ροδίτισσα που έμεινε έγκυος και γέννησε στα 60
Μητέρα στα 60
Η γυναίκα από τη Ρόδο που απασχόλησε και το διεθνή τύπο περιέγραψε τον πρώτο καιρό με τα μωρά της στο σπίτι: «Ήμουνα μέσα στ’ αυτοκίνητο που μας έφερναν με τα μωρά, κι απ’ έξω ο κόσμος έλεγε «Η Χαριστούλα είναι, η Χαριστούλα είναι;…». « Καλορίζικα τα μωρά, καλορίζικα τα μωρά…». Όλα μου τα ‘κανε ο Θεός, και τα θήλασα και τα δυό μέχρι πέντε μηνών και ο Άγγελος να σπρώχνει τον Νικόλα γιατί ήθελε να θηλάσει αυτός πιο πολύ, και να πλύνω τα μωρουδιακά στο χέρι… Τι να πρωτοκάνω… Έρχουνταν οι δημοσιογράφοι, μας λέγανε στο χωριό ότι μας πληρώνουν, ότι τα κονομήσαμε… Ντροπή, να μας λένε τέτοια πράματα. Εμείς επλερώναμε, χρόνια. Ήρθαν ηθοποιοί και μας βρήκανε, ο Σπύρος Καλογήρου με τη γυναίκα του, και πολλοί…».

Ροδίτισσα που έμεινε έγκυος και γέννησε στα 60
Πηγή: iefimerida.gr