Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Έστειλε βατραχανθρώπους το λιμενικό

 

 

Στην παραλία Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια, κοντά στην Αγία Άννα, έπεσε το πολιτικό ελικόπτερο το οποίο σήμερα το πρωί είχε χαθεί από τα ραντάρ. Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Εν τω μεταξύ, επί τόπου απέστειλε μονάδα υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των ερευνών για το ελικόπτερο που κατέπεσε στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο χειριστής του ελικοπτέρου που έπεσε είναι ο αξιωματικός Μιχάλης Λάμπος.

Βίντεο από τις πτήσεις του ελικοπτέρου το οποίο πραγματοποιεί έρευνες στο σημείο όπου έγινε η συντριβή:

Όσον αφορά στο σχέδιο πτήση του ελικοπτέρου που έπεσε, απογειώθηκε στις 10:13 το πρωί από τις Αφίδνες. Σε αυτό επέβαινε μόνον ένα άτομο, ο πιλότος. Έπειτα προσγειώθηκε στο Μαντούδι. Αυτό που παραμένει άγνωστο, είναι εάν παρέλαβε κάποιο άτομο από εκεί, από το Μαντούδι. Απογειώθηκε ξανά και συνέχισε με χαμηλή πτήση έχοντας ως προορισμό περιοχή του Πηλίου.

Αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε πως το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας κρότος.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει: «Είδα το ελικόπτερο μέσα στην καταιγίδα να χάνει ύψος και προσπάθησε να πάει προς τα πίσω. Ξαφνικά έπεσε μέσα στη θάλασσα και ακούσαμε και μια έκρηξη».

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο με το ελικόπτερο που έπεσε:

Το σημείο της πτώσης:

Από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήταν ενταγμένο στην Πολιτική Προστασία και κάνουν λόγο για πτήση ανάμεσα σε Βόλο και Μαντούδι.

//