Πρώτη εικόνα από το τηλεσκόπιο James Webb: Το Σύμπαν 13 δισ. χρόνια πριν

0
252

 

 

 

Δείχνει ένα σμήνος γαλαξιών που ονομάζεται SMACS 0723 όπως εμφανίστηκε πριν από 4,6 δισ. χρόνια -περίπου την εποχή που σχηματίστηκε η Γη- μεγεθύνοντας πολύ πιο μακρινούς και παλαιότερους γαλαξίες που εμφανίζονται πίσω του.

Την πρώτη εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb με γαλαξίες που σχηματίστηκαν στο… νεαρό Σύμπαν πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια παρουσίασε η NASA το βράδυ της Δευτέρας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εικόνα δείχνει ένα σμήνος γαλαξιών που ονομάζεται SMACS 0723 όπως εμφανίστηκε πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια -περίπου την εποχή που σχηματίστηκε η Γη-, μεγεθύνοντας τους πολύ πιο μακρινούς και παλαιότερους γαλαξίες που εμφανίζονται πίσω του.

Ο Μπιλ Νέλσον, διευθυντής της NASA, αποκάλυψε την εικόνα σε μια ενημέρωση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. Είπε ότι οι παλαιότεροι γαλαξίες στην εικόνα μπορεί να χρονολογούνται μέσα σε 300 εκατομμύρια χρόνια από τη γέννηση του Σύμπαντος, πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η NASA σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος θα δημοσιεύσουν τέσσερις ακόμη εικόνες από το τηλεσκόπιο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη.

πηγή:https://www.euro2day.gr/