Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός απεσταλμένος των New York Times στην πόλη Ιρπίν, σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία

0
344

 

 

 

 

Ο Μπρεντ Ρενό γυρνούσε ντοκιμαντέρ με τον αδερφό του στο Ιρπίν όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από τα ρωσικά πυρά – Ο 51χρονος ήταν ιδιαίτερα έμπειρος, καθώς είχε καλύψει και άλλες πολεμικές συγκρούσεις στον πλανήτη

Ο Μπρεντ Ρενό, απεστλαμένος των New York Times στην Ουκρανία σκοτώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ιρπίν, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής Αντρέι Νεμπίτοφ, το ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Μπρεντ και ο αδελφός του Κρεγκ είναι βραβευμένοι σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικοί παραγωγοί που από τη Νέα Υόρκη.

«Η δουλειά των αδελφών Ρενό τους έχει οδηγήσει σε όλο τον κόσμο σε πολλές από τις πολεμικές συγκρούσεις και τα επικίνδυνα σημεία της τελευταίας δεκαετίας, συμπεριλαμβανομένων των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, του σεισμού στην Αϊτή, του πολέμου των ναρκωτικών στο Μεξικό και της πολιτικής αναταραχής στην Αίγυπτο», αναφέρει η Sui στο Κέντρο Πούλιτζερ.

«Οι ταινίες και τα τηλεοπτικά τους προγράμματα έχουν κερδίσει βραβεία, μεταξύ των οποίων ένα Peabody, ένα βραβείο IDA για την καλύτερη τηλεοπτική σειρά, δύο βραβεία Overseas Press Club, δύο βραβεία Columbia Dupont και ένα βραβείο Edward R. Murrow για τη συνεργασία τους με τους New York Times».

Πηγή: protothema.gr