«Περιπέτεια» για το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida στο λιμάνι του Κατάκολου

Οι ισχυροί άνεμοι που υπήρχαν στην περιοχή του Κατακόλου δημιούργησαν προβλήματα στο κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αποχώρησης.
Το πλοίο μάλιστα προσάραξε στο λιμάνι του Κατάκολου, κατά τη διάρκεια ρυμούλκησής του, καθώς η ελκτική δύναμη του ρυμουλκού φαίνεται ότι δεν επαρκούσε για την ομαλή διεξαγωγή της όλης επιχείρησης.
Το θέμα ανέδειξαν τοπικά ΜΜΕ που μάλιστα ανέφεραν περί κοπής των κάβων κάτι όμως που φαίνεται να μην επαληθεύεται από την ανακοίνωση του Υπουργείου.
Στο πλοίο επέβαιναν 3.256 τουρίστες και 1.261 μέλη πληρώματος οι οποίοι αγωνιούν για την εξέλιξη του απεγκλωβισμού του πλοίου από λιμάνι.
Με βάση, δε ενημέρωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:
Προσάραξε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κ/Ζ πλοίο “MSC SPLENDIDA” σημαίας Παναμά, σε λασπώδη περιοχή στο λιμάνι του Κατάκολου, με 3256 επιβάτες και 1261 μέλη πληρώματος.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω πλοίο κατά την διαδικασία απόπλου του για λιμένα Πειραιά και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, προσάραξε σε σε λασπώδη περιοχή στο λιμάνι του Κατάκολου, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Το “MSC SPLENDIDA” αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και την συνδρομή του Ρ/Κ λιμένα και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Κατάκολου.

Από το Λιμεναρχείο Κατάκολου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που τον παρακολουθεί και επιθεώρησης του από εξουσιοδοτημένου επιθεωρητή PSC – PARIS MOU.

Πηγή: Reporter.gr