Πάτρα: Το προφίλ των δραστών της κλοπής – μαμούθ στην επιχείρηση «Φιντριλής» – Εγκλειστος φυλακών ανάμεσα τους

0
76

 

 

Διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε επιχειρήσεις, σπίτια και αποθήκες, αφαιρώντας ό,τι έβρισκαν, προκαλώντας σημαντικές φθορές. Το τελευταίο μεγάλο «χτύπημα», όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ήταν στις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου ψαριών «Φιντριλής ΑΕΒΕ» στο Ρίο Πατρών, όπου στην κυριολεξία δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Κατά δήλωση του επιχειρηματία στην Αστυνομία, η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στις 130.000 €, ωστόσο η συνολική ζημιά αγγίζει τις 300.000€.

Η Ασφάλεια Πατρών προχώρησε στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη 4 από τους 6 δράστες που πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων. Οι τρεις εξ αυτών βρίσκονται από χθες, στα χέρια της Ασφάλειας μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Ο τέταρτος της παρέας είχε συλληφθεί προ ημερών κατηγορούμενος για ληστρική επίθεση, όταν επιχείρησε να μπει σε σπίτι στο Καστρίτσι και έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη. Μάλιστα σήμερα επρόκειτο να βρεθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Ο τέταρτος είναι έγκλειστος εκτίοντας ποινή φυλάκισης για κλοπές και ο έκτος αναζητείται, ωστόσο δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας η έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των ρομά ηλικίας από 30 έως 35 ετών, που επί τρίμηνο λυμαίνονταν περιοχές της ανατολικής και βόρειας Πάτρας, από την πινακίδα κυκλοφορίας του ΙΧ αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν κατά την εισβολή στην επιχείρηση Φιντιρλή, αλλά και μέσω φωτογραφιών της ΕΛΑΣ, από τις οποίες, κατά πληροφορίες της «Π», ο επιχειρηματίας αναγνώρισε τουλάχιστον τα πρόσωπα δυο δραστών, καθώς και οι «6» είναι σεσημασμένοι.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 14 υποθέσεις, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να ανέρχεται στις 156.000€.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει: «Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, διαρρήξεις και ληστεία, σε οικίες, επιχειρήσεις και αγροκτήματα

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, που έχει οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία κατά συναυτουργία και εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι από 05/06/2022 έως και 12/10/2022, στις περιοχές του Κάτω Καστριτσίου, των Μποζαϊτίκων, του Προαστίου, του Ρίου και του Σαραβαλίου Πατρών, με διαφορετική σύνθεση σε κάθε περίπτωση, διέπραξαν (14) κλοπές – διαρρήξεις, ιδίως μεταλλικών αντικειμένων, οικοδομικών υλικών και εργαλείων από οικίες, σε οικίες, επιχειρήσεις και αγροκτήματα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος (156.420) ευρώ.

Επιπλέον, στις 21-10-2022 στο Κάτω Καστρίτσι, δύο από τους κατηγορούμενους αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν σίδερα και αλουμίνια αξίας (1.000) ευρώ, από αγρόκτημα και απείλησαν με σιδερόβεργες τον κάτοχό τους.

Στην πλειοψηφία των κλοπών οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις περιουσίες των παθόντων, με την προκληθείσα ζημία να υπερβαίνει σε ορισμένες των περιπτώσεων, τη χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών».

πηγή:https://pelop.gr/