Πάτρα: Συναγερμός για παιδί με συμπτώματα ηπατίτιδας – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα

0
200

 

 

 

Συναγερμό σήμανε στις υγειονομικές Αρχές της Πάτρας, ένα αγοράκι 2 ετών το οποίο εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για την ηπατίτιδα που προσβάλει παιδιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.news, το αγοράκι νοσηλευόταν αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με διάρροιες και εμετό, συμπτώματα που προσομοίαζαν σε γαστρεντερίτιδα.

Μετά από ολιγοήμερη νoσηλεία, οι γονείς του υπέγραψαν και το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Όμως, το απόγευμα του Σαββάτου, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με απότελεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν εσπευσμένα στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές στο tempo24.news, το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, σχεδόν λιθαργικό, λίγο πριν την οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Άμεσα του χορηγήθηκε αγωγή, ώστε να αποφευχθεί η εγκεφαλοπάθεια και στη συνέχεια ζητήθηκε η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών “Π & Α Κυριακού”, όπου λειτουργεί ειδικό κέντρο για τα παιδιά με ύποπτα συμπτώματα ηπατίτιδας.

Το 2χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα το πρωί της Δευτέρας, με τους γιατρούς να περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών του προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειτια όντως για κρούσμα της συγκεκριμένης μορφής ηπατίτιδας.