Πάτρα: Γυναίκα …μαιτρ των κλοπών συνελήφθη τρεις φορές, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερη!

0
93

 

 

 

Γυναίκα συνελήφθη τρεις φορές τις τελευταίες 10 ημέρες για κλοπές στην Πάτρα και σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερη! Οι νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα έχουν ως συνέπεια αφενός την αποφυλάκιση κακοποιών και αφετέρου τον περιορισμό των προφυλακίσεων, ιδιαίτερα για τα αδικήματα των κλοπών και των διαρρήξεων.

Πιό αναλυτικά, εκτεταμένες είναι οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας τις νυχτερινές ώρες σε πολλά σημεία της πόλης και ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές της Πάτρας, για την αποτροπή κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news σε Ρίο και Άγιο Βασίλειο παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα κινητικότητα συμμοριών διαρρηκτών, γεγονός που έχει κινητοποιήσει μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας προς αυτά τα σημεία της πόλης, προκειμένου να αποτραπεί κάθε σκέψη για διάπραξη έκνομων ενεργειών.

Στις περιοχές αυτές ,αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί, ή σχεδιάζουν σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών να δραστηριοποιηθούν άτομα με “πλούσιο” ποινικό μητρώο, πολλά από τα οποία πρόσφατα (μέσα στον  Ιούλιο) αποφυλακίστηκαν σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Μάλιστα, ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργεί στα στελέχη των διωκτικών Αρχών, οτι πολλά από αυτά τα άτομα συλλαμβάνονται για τέλεση κλοπών και διαρρήξεων, στη συνέχεια αφήνονται ελεύθερα, αφού οι αποφάσεις για προφυλακίσεις έχουν περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό.

πηγή:https://tempo24.news