Πάτρα: Έρχονται απαντήσεις για τα τρία αδερφάκια που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια – Λύνεται το μυστήριο

0
428

 

 

 

 

Η Πάτρα και ολόκληρη η χώρα περιμένει να μάθει πώς και γιατί έφυγαν τα τρία αδερφάκια. Συντετριμμένοι οι γονείς και οι παππούδες που ανεβαίνουν έναν Γολγοθά ατελείωτο…

Οι γονείς των παιδιών που έφυγαν τόσο πρόωρα από τη ζωή, παραμένουν στην Πάτρα και περιμένουν να μάθουν πρώτοι τις απαντήσεις. Να ενημερωθούν από τους γιατρούς για το πώς τα αγγελούδια τους, έχασαν τη μάχη πολύ πριν προλάβουν να μεγαλώσουν. Οι θάνατοι των τριών κοριτσιών απασχολούν πλέον επιστημονικά και την Αθήνα, μας και η νεκροψία της Τζωρτζίνας έγινε εκεί.

Το πρώτο αγγελούδι έφυγε από τη ζωή το 2019, το δεύτερο το 2020 και το τρίτο, η μικρή Τζωρτζίνα, κέρδισε τη μεγάλη μάχη το 2021 και την έχασε λίγους μήνες μετά, το 2022. Η Τζωρτζίνα ήταν το πιο μεγάλο κορίτσι της οικογένειας Δασκαλάκη. Και ίσως ο θάνατός της, δώσει απαντήσεις στα «γιατί» και στα «πώς» των αιφνίδιων θανάτων.

Η ιστολογική εξέταση πιθανόν να ρίξει άπλετο φως στην ιστορία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Να βρεθεί αυτό που προκάλεσε τον θάνατο των κοριτσιών, αν φυσικά οι θάνατοι συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο γονιδιακό ή οποιοδήποτε άλλο σύνδρομο. Και η οικογένεια των τριών κοριτσιών περιμένει αυτό το αποτέλεσμα. Ισως να μην είναι τυχαίο που ο πατέρας στη διάρκεια της κηδείας της Τζωρτζίνας κοιτούσε συνεχώς τον θόλο του Ιερού Ναού. Κοιτούσε τον Θεό και ζητούσε απαντήσεις για τον δαίμονα που πήρε μαζί του τα κορίτσια.

Τον Απρίλιο του 2021 οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Παίδων με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη στο ΠΓΝΠ είχαν δώσει ξανά μια τεράστια μάχη να κρατήσουν στη ζωή την τρίτη κόρη της οικογένειας που θρηνούσε τα τελευταία δυο χρόνια δυο παιδιά. Η 8χρονη τότε Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όταν ξαφνικά υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν καρδιοαναπνευστικά και το παιδί που νοσηλευόταν διασωληνωμένο και σε καταστολή στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. «Ολοι προσευχόμαστε για την Τζωρτζίνα» δήλωνε εκείνη την εποχή ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Τρεις μήνες μετά, στις 17 Ιουλίου η μικρή Τζωρτζίνα επέστρεφε υγιής στο σπίτι της μαζί με τους γονείς της Μάνο Δασκαλάκη και Ρούλα Πισπιρίγκου. Κανείς από τους γιατρούς στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου δεν μπορούσε να πιστέψει πως λίγους μήνες μετά, η Τζωρτζίνα θα έχανε τη μάχη. Ολοι πίστευαν πως το παιδί το είχαν «ασφαλίσει» και ότι η υγεία του συνεχώς θα καλυτέρευε. Οι γονείς της σε σοκ. Οι παππούδες, οι γιαγιάδες το ίδιο. Η Πάτρα, όλη η χώρα!

Και μπορεί ο γονιδιακός έλεγχος που έχει γίνει μετά τον θάνατο της Ιριδας το 2020 να μην έδειξε το παραμικρό, όμως ίσως οι ιστολογικές εξατάξιες της Τζωρτζίνας να δείξουν τι συνέβη. Πώς το παιδί χάθηκε τόσο άδικα, όπως και οι αδελφούλες της. Να υπενθυμίσουμε πως η νεκροψία της Τζωρτζίνας έδειξε απροσδιόριστη αιτία θανάτου, της Ιριδας αγενεσία φλεβοκόμβου και της Μαλένας ηπατική ανεπάρκεια μετά από λευχαιμία, την οποία όμως έδειχνε να είχε ξεπεράσει. Σύμφωνα όμως με την ιατροδικαστή, η «ηπατική ανεπάρκεια» δεν αποτελεί ιατροδικαστική αιτία θανάτου.

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο θάνατος των τριών κοριτσιών απασχολεί πλέον επιστημονικά και την Αθήνα. Μιας και η νεκροψία της Τζωρτζίνας έγινε εκεί. Σύμφωνα με το pelop.gr, τεχνικοί σύμβουλοι και ιατροδικαστές προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και «έφυγε» η μικρή όπως και οι αδελφές της. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα σπανιότατο γεγονός που ιατρικά τουλάχιστον, μόνο η εξέταση στους ιστούς της 9χρονης μπορεί να αποδείξει την προέλευσή του. Αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο πως οι ιστολογικές θα δείξουν τον δρόμο!

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εδώ και μερικές ημέρες παραμένει σιωπηλή. Ακόμη και στο διαδίκτυο που πάντα φρόντιζε να ανεβάζει φωτογραφίες με τα κορίτσια της και ειδικά με την Τζωρτζίνα που έδωσε τόσο μεγάλη μάχη επί τόσους μήνες. Συγκλονιστική ήταν η ανάρτηση της μάνας στα γενέθλια της μικρής τον Οκτώβριο του 2021. Οταν η 9χρονη έδινε ακόμη την μάχη της: «Σαν σήμερα πριν 9 χρόνια το πιο δυνατό παιδί ήρθε στο κόσμο!

Ολη η πόλη είναι στο πλευρό της οικογένειας. Οπως εδώ και μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δρομέας Φώτης Δούβρης είχε τρέξει το φθινόπωρο στον μαραθώνιο της Αθήνας φορώντας μπλούζα με την φωτογραφία και το όνομα της Τζωρτζίνας. Η μικρή είχε αγαπηθεί από όλους.

πηγή:https://www.newsit.gr/