Παρίσταναν τους ενοικιαστές – Σπείρα έκλεψε από ηλικιωμένους χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ

0
57

 

 

 

Σοκ για ζευγάρι ηλικιωμένων στον Χολαργό, που άνοιξε το σπίτι του σε ζευγάρι που, νόμιζε, ότι ήθελε να ενοικιάσει άλλο σπίτι τους αλλά στην πραγματικότητα, άνοιξαν την πόρτα τους σε σπείρα κλεφτών. Συνεργοί τους επί 15 λεπτά έψαχνε το σπίτι και «σήκωσε» το χρηματοκιβώτιο.

Στο χρηματοκιβώτιο του διαμερίσματος στο Χολαργό, το ζευγάρι των ηλικιωμένων κρατούσε κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας, στα 150.000 ευρώ εκτιμάται, αλλά και κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Και αυτό φαίνεται ότι τα μέλη της σπείρας, το γνώριζαν.

Η θρασύτατη κλοπή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έγινε μέρα μεσημέρι, την περασμένη Τρίτη (25.10.2022), όταν το ηλικιωμένο ζευγάρι δέχτηκε στο σπίτι του την επίσκεψη υποψήφιων ενοικιαστών, για άλλο ακίνητό τους. Με το πρόσχημα του κορονοϊού, οι απατεώνες έπεισαν τα θύματα να καθίσουν στο μπαλκόνι για να συζητήσουν. Είχαν φροντίσει η πόρτα του διαμερίσματος να μην κλείσει για να μπουν οι συνεργοί τους.

Ο συνεργός ή οι συνεργοί που μπήκαν στο διαμέρισμα, το έψαξαν για τουλάχιστον 15 λεπτά και κατάφεραν, αν δεν το γνώριζαν ήδη, να βρουν το χρηματοκιβώτιο που είχαν οι ηλικιωμένοι στην κρεβατοκάμαρά τους και φυσικά να το «ξηλώσουν» και να το πάρουν.

Στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας περίπου 150.000 ευρώ και κάποια μετρητά.

Όταν οι ηλικιωμένοι κατάλαβαν ότι είχαν πέσει θύματα απατεώνων, εκείνοι είχαν προ πολλού εξαφανιστεί. Κάλεσαν την Άμεση Δράση και το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού, αστυνομικοί πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείς που ίσως να έχουν καταγράψει τους δράστες.

https://www.newsit.gr/