Πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν σε τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας

0
133

 

 

 

Σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να αυξηθούν οι ομάδες των αστυνομικών μέσα στους επόμενους μήνες και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους

Αστυνομικοί οπλισμένοι σαν «αστακοί» ξεκίνησαν ήδη περιπολίες σε τουριστικά, πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, εφαρμόζοντας το «δόγμα» του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη των φαινομένων ανομίας.

Σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να αυξηθούν οι ομάδες των αστυνομικών μέσα στους επόμενους μήνες και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι ομάδες αποτελούνται από έξι-επτά αστυνομικούς και κινούνται σε διάφορα σημεία της Αθήνας με κλειστά φορτηγάκια.

Αρχικά, θα «σταθμεύουν» σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά σημεία ως επί το πλείστον, όπως στην οδό Ερμού και στην Πύλη Αδριανού και ανά δύο ώρες θα αλλάζουν σημείο. Αν και φέρουν βαρύ οπλισμό, είναι προσιτοί σε πολίτες και τουρίστες.

Οι αστυνομικοί «κομάντο» έχουν δημιουργηθεί για την αποτροπή έκνομων πράξεων, ακόμα και ενδεχόμενων τρομοκρατικών ενεργειών, στα ευρωπαϊκά πρότυπα φύλαξης.

Το σχετικό θέμα ανέδειξε και το Star, κάνοντας λόγο για τους «φρουρούς της Ακρόπολης», μεταξύ άλλων, καθώς και για τα νέα, ευρωπαϊκού τύπου πρότυπα αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

πηγή:www.protothema.gr/