Πάνω από 200 μνηστήρες για την Τσέλσι: Σαουδάραβες θέλουν να την αγοράσουν για 3,2 δισεκ. ευρώ μετρητά

0
261

 

 

 

Πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά της Τσέλσι, με πάνω από 200 υποψήφιους, σύμφωνα με την «Daily Mail».

«Ουρά» σχηματίζουν οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά της Τσέλσι και η πρώτη επίσημη πρόταση είναι γεγονός και προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία.

Η «Saudi Media Group», ο μεγαλύτερος μιντιακός οργανισμός της Μέσης Ανατολής υπό την ηγεσία του δηλωμένου φιλάθλου της Τσέλσι, Μοχάμεντ Αλκερεϊχί, κατέθεσε αρχική πρόταση ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τον λονδρέζικο σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται στον «αέρα» μετά την απομάκρυνση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τις κυρώσεις που υπέστη από τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο Αλκερεϊχί φέρεται να προσπαθεί να βρει «συμπαίκτες» και οικονομική ενίσχυση μέσω του μέλους της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Καλίντ Αλ Σαούντ, καθώς τα έσοδα που παράγει η «Saudi Media Group» ετησίως δεν ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη κι αν τους βρει, πάντως, μοιάζει αμφίβολο αν το εν λόγω σχήμα θα περάσει σε προχωρημένο στάδιο επαφών, ιδίως λόγω του «θορύβου» που επανήλθε γύρω από τους Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ και το θέμα με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τσέλσι: Ξεπερνούν τους 200 οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά της
Ούτως ή άλλως, ο ανταγωνισμός είναι κάτι παραπάνω από μεγάλος. Σύμφωνα με την «Daily Mail», παράλληλα με τη Saudi Media Group υπάρχουν περίπου 200 (!) υποψήφιοι αγοραστές στην «ουρά», οι οποίοι καταστρώνουν λεπτομερώς το πλάνο και τις προτάσεις τους για να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία, που έχει οριστεί στις 18 Μαρτίου.

Το πωλητήριο της Τσέλσι τέθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ και οι άνθρωποι του συλλόγου δέχονται συμβουλές για τη διαδικασία πώλησης από την αμερικανική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, «Maine».

Πέραν της οικονομικής πρότασης και των λεπτομερειών της πληρωμής, η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια, που λειτουργεί ως επικεφαλής μετά την απομάκρυνση του Αμπράμοβιτς, ζητάει ενδελεχή φάκελο των υποψήφιων αγοραστών για το παρελθόν τους, τις εμπορικές τους συναλλαγές και τα κίνητρα πίσω από την απόφαση να κινηθούν για την αγορά του συλλόγου.

Πηγή: www.iefimerida.gr