Παιδική Θεατρική Παράσταση στην Αμαλιάδα – Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

6 και 7 Μαϊου, ώρα 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο (Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας)

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της “Heterronymous Omada Texnis Politismoy” και του Δήμου Ήλιδας με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας!

Δήμητρα Λέκκα – Υπεύθυνη της Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού “Heterronymous”.
«Το Παιδικό Τμήμα Θεάτρου των “Heterronymous” στην Αμαλιάδα δημιουργήθηκε με τη φιλοδοξία μιας ολοκληρωμένης παράστασης. Έτσι φτάσαμε στο “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας”. Δύσκολο εγχείρημα και μεγάλο ρίσκο. Όμως αν έχεις να κάνεις με τέτοια Ομαδάρα όλα γίνονται…. υπέροχα! Δεν περιμέναμε ποτέ ότι και εμείς θα το διασκεδάζαμε τόσο. Άλλωστε, όπως λέει κι ο ποιητής, σημασία έχει το ταξίδι. Η διαδρομή μέσα από το σκηνικό της Τέχνης. Με μεγαλύτερο επίτευγμα το να σου λένε οι γονείς αυτών των ταλαντούχων παιδιών, ότι μέσω του θεάτρου έχουν αλλάξει. Ότι εκφράζονται καλύτερα. Ότι τολμούν. Ότι δεν ντρέπονται. Ότι συνεργάζονται.
Όταν ξεκινήσαμε με τους “μικρούς heterronymous” όπως τους αποκαλούμε, δεν περιμέναμε ότι θα φτάναμε να τολμήσουμε το ανέβασμα ολοκληρωμένου θεατρικού έργου. Τα ίδια τα παιδιά όμως μας διέψευσαν. Επιβεβαίωσαν πως όταν αγαπάς αυτό που κάνεις μπορείς να ανατρέψεις τα πάντα. Έτσι αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στο Όνειρο. Σ’ ένα “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας”, την ωδή του Σαίξπηρ στον έρωτα. Όπου νεράιδες και ξωτικά, σε ένα δάσος γεμάτο εκπλήξεις, μπερδεύονται με 2 ζευγάρια που κυνηγούν και κυνηγιούνται και έναν πρόχειροφτιαγμένο θίασο από μάστορες, καταλήγοντας σε ένα βασιλικό γάμο! Ανάμεσα στο θρόισμα των φύλλων, τα νανουρίσματα των πουλιών, το γκάρισμα του γαϊδάρου, τη μεταμόρφωση της αλήθειας της στιγμής και την άλλη αλήθεια, της φαντασίας, τα παιδιά γίνονται η παραμυθένια φωνή του δάσους.
Ραντεβού λοιπόν στις 6 και 7 Μαϊου, στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας (Πολυχώρος Πολιτισμού), στις 8.00 μ.μ. Ευχή μας το να γίνουμε όλοι μία μεγάλη παρέα που θα συμμετέχει ενεργά σε οτιδήποτε πάει τα όνειρά μας ένα βήμα μπροστά».
Όλες οι δράσεις μας στον ιστότοπο “Heterronymous Omada Texnis Politismoy”.