Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς πυγμαχία, άρση βαρών και μοντέρνο πένταθλο στο Λος Άντζελες το 2028

0
163

 

 

 

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τέθηκαν τα αθλήματα της άρσης βαρών, της πυγμαχίας και του μοντέρνου πεντάθλου αρχής γενομένης από την διοργάνωση του 2028 στο Λος Άντζελες.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή «εδραίωσε» στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, την αναρρίχηση, το σέρφινγκ και το σκέιτμπορντ, τα τρία αθλήματα που εντάχθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, ενώ θα συμπεριληφθούν και στις κορυφαίες διοργανώσεις, που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι και το 2028 στο Λος Άντζελες.

Αντίθετα, οι φίλοι της πυγμαχίας, της άρσης βαρών και του μοντέρνου πεντάθλου, δεν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα αγαπημένα τους αθλήματα στην κορυφαία διοργάνωση του αθλητισμού, αφού το 2024 θα είναι η τελευταία τους συμμετοχή.

Αυτά τα τρία παραδοσιακά αθλήματα, που είναι Ολυμπιακά για περισσότερο από έναν αιώνα, θα μπορέσουν να… επιστρέψουν στο πρόγραμμα του Λος Άντζελες, αν στην σύνοδο της ΔΟΕ του 2023 προκύψουν δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, όπως τόνισε ο Αυστριακός πρόεδρος της επιτροπής Ολυμπιακού προγράμματος, Καρλ Στος.

Η Διεθνής Ένωση Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας (AIBA), η οποία στερήθηκε το 2019 την διοργάνωση του δικού της Ολυμπιακού τουρνουά για πολλαπλές αποτυχίες στην διαχείριση και την διαιτησία, διοικείται για περισσότερο από έναν χρόνο από τον Ρώσο, Ούμαρ Κρεμλέφ, ο οποίος επιμένει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της πυγμαχίας.

Η άρση βαρών, που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την απειλή της Ολυμπιακής απουσίας από το 2024 λόγω πληθώρας σκανδάλων ντόπινγκ και διαφθοράς, προκαλεί «σοβαρές ανησυχίες» που εκφράζονται τακτικά από τη ΔΟΕ και παραμένει υπό παρακολούθηση.

Όσο για το σύγχρονο πένταθλο, υπόκειται σε πλήρη αναμόρφωση λόγω της «υπόθεσης Saint Boy», του αλόγου που είχε κτυπήσει μια Γερμανίδα αμαζόνα και ο προπονητής της, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Και πρέπει τώρα, οι διοικούντες να βρουν με ποιό άθλημα θα αντικαταστήσουν την ιππασία. ώβστε να συμπληρωθεί η πεντάδα με την ξιφασκία, την σκοποβολή, το τρέξιμο και την κολύμβηση.

πηγή:.newsit.gr