«Όχι» στην αξιολόγηση από το σύλλογο εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως

0
186

Τη συμμετοχή του  στην απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια της νέας αξιολόγησης-στοχοθεσίας του ν4940/2022,αποφάσισε ο σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κοινοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα εξώδικα προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Προεδρίας της Κυβέρνησης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που αφορούν στην προκήρυξη «Απεργίας-Αποχής» για όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και Προϊστάμενους, από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια, όπως αυτά προβλέπονται από τον Ν.4940/2022, με έναρξη την αξιολογική περίοδο του έτους 2023.

«Η αξιολόγηση δεν θα λύσει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, τα τεράστια κενά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.

Η σημερινή αξιολόγηση παραμένει αντιδραστική και μηχανισμός που στοχεύει στη «διάσπαση», στη χειραγώγηση και υποταγή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απαρέγκλιτη προώθηση υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Δεν είναι όμως μόνο το δαιδαλώδες σύστημα αξιολόγησης με κριτήρια υποκειμενικά και μη μετρήσιμα, που προσπερνά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων. Είναι το «ποιος σε αξιολογεί και για ποιο σκοπό σε αξιολογεί »και το ποιοι είναι  οι στόχοι της στοχοθεσίας»

Άλλωστε για ποια αξιολόγηση μιλάνε στους Υπαλλήλους των Δήμων, όταν συνειδητά τόσα χρόνια έχουν αφήσει υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες και την υποδομή σε κακά χάλια. Με το σύνολο των υπηρεσιών κάτω από το 50% των προβλεπόμενων υπαλλήλων , και να καλύπτουν τις ανάγκες τους με συμβασιούχους που πριν  εκπαιδευτούν και μάθουν τη δουλειά έχουν ήδη φύγει» επισημαίνει ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ.