Ο.Π. Αμαλιάδας: «Επί τάπητος» τα προβλήματα ενόψει της νέα αρδευτικής περιόδου

0
139

Κατεπείγουσα συνάντηση για τη νέα αρδευτική περίοδο και τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω απ’ αυτήν, διοργανώνει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου και ώρα 7:30 στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Η συνάντηση θα γίνει στα πλαίσια των δυσχερειών που έχουν προκύψει ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν εξευρεθεί λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ.
Υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα αποτελούν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ, τη στιγμή που δεν έχει ληφθεί μέριμνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις που προκάλεσε στο μεγαλύτερο ποσοστό των παραγωγών.
Παράλληλα όπως τόνισε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Παν. Παρασκευόπουλος, οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες σε τέτοιο βαθμό που πλέον παρατηρείται αδυναμία κάλυψης παλαιών οφειλών, αφού με εξαίρεση το ΙΚΑ στο οποίο σχεδόν όλοι έχουν προβεί σε ρυθμίσεις, από εκεί και πέρα καλύπτονται μόνο τα τρέχοντα έξοδα.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Παρασκευόπουλος υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρωτοβουλία μέχρι στιγμής που να δίνει λύση στο πρόβλημα και πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο αγροτικός κόσμος, αναμένουν κάποια «σωτήρια απόφαση» τη στιγμή που και από τους ίδιους έχουν γίνει γνωστές διάφορες προτάσεις που μπορούν να τους δώσουν μία μικρή ανάσα.