Νοσοκομείο Πύργου: Με μαζικές παραιτήσεις ιατρών προειδοποιεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας

0
94

Σε μαζικές επισχέσεις εργασίας μέχρι και σε μαζικές παραιτήσεις ιατρών προειδοποιεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, εφόσον δεν σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις Παθολόγων στο Νοσοκομείο Πύργου, ζητώντας συγχρόνως το τελευταίο να χαρακτηριστεί άγονη ζώνη ώστε να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς.
Η επιστολή εστάλη στον Πρωθυπουργό, το Υπ. Υγείας, τις Διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και του ΓΝ Ηλείας, τους Ιατρικούς Συλλόγους Ηλείας και Πάτρας, τους υπ. Βουλευτές και τα κόμματα αλλά και τους κοινωνικούς φορείς Ηλείας και Αχαΐας.
Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Οι αναγκαστικές μετακινήσεις παθολόγων με “εντέλεσθε” από τα νοσοκομεία και τις δομές πρωτοβάθμιας Υγείας της Πάτρας και της Τρίπολης για κάλυψη εφημεριακών αναγκών στην παθολογική κλινική του ΓΝ Πύργου κλείνουν σε λίγες μέρες 2 ολόκληρα χρόνια. Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης 24 μηνών! Πριν δύο περίπου χρόνια εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση οι τρεις τελευταίες συναδέλφισσες που κατείχαν οργανική θέση στην Παθολογική Γ.Ν Πύργου λόγω των τραγικών συνθηκών υπερεργασίας, υπερεφημέρευσης και αυθαιρεσιών του τότε Διοικητή. Με ανανέωση εντολών μετακίνησης από όμορες δομές υγείας της περιοχής, απέμειναν δύο παθολόγοι που πέραν των εφημεριών, κάλυπταν και την τακτική καθημερινή λειτουργία. Η Ε.Ι Ν.Α και η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, μαζί με τους συναδέλφους παθολόγους έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο για την επίλυση του προβλήματος, που η ίδια η 6η ΥΠΕ, η Διοίκηση του ΓΝ Πύργου και του Υπουργείου δημιούργησαν. Καταθέσαμε εξ αρχής πολύ συγκεκριμένες προτάσεις σε όλους τους αρμοδίους, που έφτασαν μέχρι και στις εισαγγελικές αρχές. Να χαρακτηριστεί το νοσοκομείο άγονη ζώνη ώστε να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς. Να προκηρυχθούν στη συνέχεια ταυτόχρονα οι 5 κενές οργανικές θέσεις. Να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες της Διοίκησης του νοσοκομείου για τις παραιτήσεις 20 γιατρών την τελευταία 4ετία“.