Νίκος Κοροβέσης: Ανάδειξη του πολιτιστικού αποτυπώματος στην Ηλεία

0
96

Το πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που προγραμματίζονται για το 2023, κυριάρχησε στην εκδήλωση που θα έγινε την Παρασκευή 9 Ιουνίου το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με βασικό ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας Νίκο Κοροβέση.
Παρουσία πολλών φορέων πολιτισμού και εκπροσώπων συλλόγων, ο κ. Κοροβέσης τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων που περιλαμβάνει μόνο για την Ηλεία πάνω από 120 εκδηλώσεις πολιτισμού, στις οποίες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βάζει τη σφραγίδα της.
Μεταξύ άλλων όπως είπε, υπολογίζονται για το 2023 περί εκατό σε συνεργασία με εσάς, τους συλλόγους και τους φορείς πολιτισμού.
«Η προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού αποτυπώματος στην Ηλεία βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες. Οι δράσεις δηλαδή που υλοποιεί ως φορέας η Περιφέρεια. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται οι ψηφιακές υποδομές και τα εργαλεία της τεχνολογίας με σκοπό την ανάδειξη πολιτιστικών μνημείων, όπως κάναμε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού.
Εν συνεχεία έκανε έναν απολογισμό των πολλών εκδηλώσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, με ιδιαίτερη αναφορά στην πανδημία που περιόρισε τις δράσεις, οι οποίες ωστόσο συνολικά ξεπέρασαν κατά πολύ αυτές που έγιναν στο παρελθόν.