Νέες τηλεφωνικές απάτες σε Φιλιατρά και Χαλαζόνι

Ξαναχτύπησαν οι επιτήδειοι το μεσημέρι της Δευτέρας με τις τηλεφωνικές απάτες στα Φιλιατρά και το Χαλαζόνι Φιλιατρών.
Στην πρώτη περίπτωση άνδρας, κάτοικος Φιλιατρών, δέχθηκε τηλεφώνημα στο κινητό (χωρίς απόκρυψη) από άγνωστη γυναίκα η οποία προσποιήθηκε ότι έπαιρνε τηλέφωνο από λογιστικό γραφείο στα Φιλιατρά και δικαιούται Market Pass. Η γυναίκα του ζήτησε τους τραπεζικούς του κωδικούς για να προχωρήσει τη διαδικασία και να πάρει τα 270 ευρώ, ωστόσο αυτός δεν πείστηκε και μάλιστα κατάγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.
Στην δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με καταγγελία, κάλεσαν το μεσημέρι σε σπίτι στο Χαλαζόνι, στο σταθερό τηλέφωνο, το οποίο σήκωσε η μητέρα του σπιτιού. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ένας άνδρας της είπε ότι ο γιος της είχε πέσει θύμα τροχαίου ζητώντας χρήματα. Η γυναίκα αμέσως κατάλαβε ότι ήταν απάτη, τόσο από το όλο σκηνικό, έχοντας ακούσει για ανάλογα τηλεφωνήματα, όσο και από το γεγονός ότι ελάχιστα λεπτά πριν είχε μιλήσει με τον γιο της.

Για ακόμη μια φορά να τονίσουμε ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι όταν δεχόμαστε τέτοια τηλεφωνήματα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνουμε χρήματα.

www.gargalianoionline.gr