Ν. Καλάκος: «Αναγκαία η στελέχωση του τμήματος Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Ηλείας για να μη μείνει η φράουλα στα θερμοκήπια»

0
222

-Κυβερνητικά στελέχη ενημέρωσε ο Ηλείος οικονομολόγος για να επιταχυνθεί η μετάκληση των εργατών γης

Για την ανάγκη άμεσης και σημαντικής ενίσχυσης του τμήματος Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Ηλείας, που ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενημέρωσε αρμοδίως κυβερνητικά στελέχη ο Νίκος Καλάκος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα τμήμα κομβικό για την γρήγορη μετάκληση των μεταναστών εργατών γης.
Ο Ηλείος οικονομολόγος τονίζει πως η διακρατική συμφωνία της Ελλάδας με κράτη όπως η Αίγυπτος ήδη αποδίδει, καθώς καταγράφεται ισχυρή επιθυμία εργατών να έρθουν στη χώρα μας για να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα.
Ωστόσο, ο Νίκος Καλάκος σημειώνει πως διαπιστώνεται γραφειοκρατική καθυστέρηση στην εξέταση και ολοκλήρωση των αιτήσεων, καθώς το αρμόδιο τμήμα της Ηλείας, με έδρα στον Πύργο, είχε οκτώ υπαλλήλους και τώρα έχει απομείνει με πέντε, καθώς προέκυψαν μετακινήσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας και το αποδυνάμωσαν.
Για τον λόγο αυτό, ο Ηλείος οικονομολόγος επισημαίνει την ανάγκη στελέχωσης της υπηρεσίας με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τονίζοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν λήφθηκε πρωτοβουλία αποτελεσματική από τον προγενέστερο συντονιστή, ώστε να προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες.
Παράλληλα, αναφέρει ότι οι χρόνιες υστερήσεις και αδυναμίες στο Ελληνικό Δημόσιο αδικούν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος με τους μετανάστες εργάτες γης.
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα το πρόβλημα με τη μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες και ανέλαβε νομοθετική πρωτοβουλία για να το λύσει. Ήδη η διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο αποδίδει, διότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εκατοντάδες εργάτες γης να έρθουν να εργαστούν στις καλλιέργειες της Ηλείας. Όμως το αρμόδιο τμήμα Αλλοδαπών & Μετανάστευσης, λόγω μειωμένου προσωπικού, δυσκολεύεται να προχωρήσει γρήγορα τις αιτήσεις, με συνέπεια να μένει πίσω η συγκομιδή. Πρέπει το θέμα να διευθετηθεί ώστε να μη μείνει η φράουλα στα θερμοκήπια», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.