Μουντομπάσκετ 2019: Αντικανονικό το διώξιμο στην τελευταία βολή του Σλούκα

0
111

 

 

 

Ο Βραζιλιάνος παίχτης  με το χέρι πρώτα χτυπάει τη στεφάνη και μετά την μπάλα – Παράλληλα η μπάλα μετά τη στεφάνη, βρίσκει το ταμπλό και μετά έρχεται το διώξιμο

Μπέρδεψε το πράγμα για την Εθνική στο Παγκόσμιο της Κίνας μετά την απρόσμενη ήττα από τη Βραζιλία.

Η απόδοση της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν έφτασε σε καμία περίπτωση τα στάνταρ τα οποία μπορεί να πιάσει αυτό το σύνολο, ωστόσο μεγάλη συζήτηση μπορεί να γίνει για την τελευταία βολή του Σλούκα.

Πέρα από το γεγονός ότι δεν έστειλε στο ματς στην παράταση, που είναι το αποτέλεσμα, έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα, καθώς οι διαιτητές και μάλλον και ο πάγκος της Εθνικής μας δεν αντιλήφθηκαν ότι στη φάση αυτή, το διώξιμο της μπάλας από τον Μπρούνο Καμπόκλο πάνω από τη ρακέτα είναι καθ’ όλα αντικανονικό.

Και μάλιστα υπάρχει διπλή παράβαση.

Αρχικά, ο Καμπόκλο με το χέρι πρώτα χτυπάει τη στεφάνη και μετά την μπάλα, ενώ δεύτερα και ακόμα πιο τρανταχτή παράβαση είναι ότι η μπάλα μετά τη στεφάνη, βρίσκει το ταμπλό και μετά έρχεται το διώξιμο. Αυτό, φυσικά και δεν επιτρέπεται και μάλιστα η βολή έπρεπε να μετρήσει για δύο, άρα η νίκη να περάσει στην Εθνική.

Το πλέον περίεργο σε όλα αυτά, ότι ούτε ένας από τον πάγκο της Εθνικής μας, δεν αντιλήφθηκε τη διπλή παράβαση ώστε να ζητήσει από τους διαιτητές να ελέγξουν τη φάση.
 

Βραζιλία-Ελλάδα 79-78 ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΣΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΛΟΥΚΑ

Πηγή: sport-fm.gr