Μητροπολίτης Μόρφου: Οι εκτρώσεις και ο serial killer Ορέστης

0
151

 

 

 

Στην ίδια ομιλία που έγινε αφορμή για το ανελέητο τρολάρισμα με την φράση: «Αν μια έγκυος…» ο Μητροπολίτης Μόρφου έκανε την αγιογραφία του άνδρα που συγκλόνισε την Κύπρο με τα εγκλήματά του, του Νίκου Μεταξά. Ο «Ορέστης» όπως αυτοαποκαλείτο βρήκε έναν υποστηρικτή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το θέμα προσπάθησε και πάλι να συνδέσει το θέμα του serial killer με τις εκτρώσεις! Είπε και το εξής το οποίο σοκάρει στο άκουσμά του: «Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος».

Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκάλυψε πως είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο Μεταξάς εξομολογήθηκε μετά την ομολογία των εγκλημάτων του. «Δεν νομίζω πως έκλεισε ο κύκλος των δολοφονιών. Έκλεισε ο κύκλος του δολοφόνου Νικόλα. Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης».

Και πρόσθεσε: «Επειδή η μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύ, τώρα ο Νικόλας χρειάζεται βοήθεια. Όπως είπαμε πριν για τον ομοφυλόφιλο, ότι του εμφανίζονταν όλοι οι άντρες που πήγε μαζί τους, πρέπει του Νικόλα να του διδάξει κάποιος τώρα για όλες αυτές τις γυναίκες που σκότωσε, να προσεύχεται για την κάθε μια ξεχωριστά».

«Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες».

Δεν δίστασε να συγκρίνει μια γυναίκα που αναγκάζεται να προχωρήσει σε έκτρωση με έναν κατά συρροή δολοφόνο! «Σε μια χώρα που έχει τόσες πολλές εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατό να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο; Για αυτό λέω ο κύκλος δεν έκλεισε. Όσο αυξάνεται το ποσοστό των εκτρώσεων θα έχουμε τέτοια περιστατικά και τότε είναι που θα φανερώνεται η υποκρισία μας».