Μεσολόγγι: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του Μπάμπη – Γιατί οι Αρχές εκτιμούν ότι τον σκότωσαν με τη δική του καραμπίνα

 

 

 

Μια φορά και από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο Μπάμπης. Αυτό φέρεται να είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του άτυχου 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Όπως είχε δείξει και η αυτοψία που είχε γίνει στον τόπο της δολοφονίας χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου. Ο άτυχος Μπάμπης δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.

Κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα κομμάτι από φυσίγγιο, το οποίο ήταν τελικά ίδιο (και ίδιας μάρκας) με αυτά που χρησιμοποιούσε ο Μπάμπης στην καραμπίνα του.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Μπάμπης να δολοφονήθηκε με την δική του καραμπίνα, την οποία ο δράστης στη συνέχεια πέταξε κάπου. Σημειώνεται ότι το όπλο του 31χρονου δεν έχει βρεθεί ακόμα, ενώ οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου κρεοπώλη που οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, έχουν αποσταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Και ο Στρατός στις έρευνες

Στους βάλτους του Μεσολογγίου, όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη, επιχειρούν από το πρωί κλιμάκια του στρατού με εξειδικευμένα τεχνικά μέσα για τον εντοπισμό του όπλου, και άλλων στοιχείων που θα βοηθήσουν στην διαλεύκανση του εγκλήματος. Με ένα ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη ανέλκυσης μεταλλικών αντικειμένων, θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή και άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του ο νεαρός κυνηγός, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

Πιθανή η εμπλοκή κι άλλων ατόμων

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο της δολοφονίας και για αυτό – εκτός των άλλων- αναζητούνται και μαρτυρίες που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η διαδρομή που ακολούθησε ο 50χρονος κρεοπώλης το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το στίγμα του κινητού του, ακολούθησε διαφορετική διαδρομή από αυτήν που οδηγεί στο σπίτι του. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή, βρέθηκε η σορός του 31χρονου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, «Η θετική εξέλιξη της ανεύρεσης της σορού του άτυχου νεαρού θα μας δώσει σίγουρα περισσότερα στοιχεία για την έρευνα. Στοιχεία τα οποία θα μπορούν να αποκλείσουν ή να αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού στο συγκεκριμένο έγκλημα… Υπάρχει συμμετοχή στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια και αυτό προκύπτει από το χρονικό διάστημα το οποίο είναι περιορισμένο. Ο άνθρωπος αυτός κινήθηκε στην περιοχή και τέλεσε αυτό που έχει τελέσει και ήδη είναι προφυλακισμένος και σίγουρα κατά την άποψή μας έχει κάποιον η κάποιους οι οποίοι τον έχουν βοηθήσει να διαπράξει αυτό το ειδεχθές έγκλημα.».

 

ΠΗΓΗ