Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 3ο RUN Πύργου αφού οι συμμετέχοντες σε αυτόν τον αγώνα για την ίδια τη ζωή ξεπέρασαν τους 1000, τρέχοντας στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι».
Μία γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου μαζί με το Pirgos Athletic Events, τους Αθλητικούς Συλλόγους Αίολο Πύργου και Ατρόμητο Λαστεΐκων καθώς επίσης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος στον χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για την σημασία του αθλητισμού στην ζωή του ανθρώπου και κυρίως των νέων καθώς και για το γεγονός ότι απομακρύνει τη νεολαία από άλλα «σκοτεινά μονοπάτια»
Ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, λίγο πριν δώσει την εκκίνηση για τους δρομείς των 5 χιλιομέτρων, επεσήμανε πως ο Δήμος έχει ως προτεραιότητα τη νεολαία και πώς όλα γίνονται για το αύριο αυτού του τόπου. Επίσης ότι σημασία στον αγώνα αυτό έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Νίκος Θεοδώρου, Διοικητικών Υπηρεσιών κ Νώντας Κυριαζής, Παιδείας κ. Θεόδωρος Κόρδας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Κάρδαρης. Οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Θανάσης Τσαμπρινός και Αλέκος και Γαλανόπουλος καθώς επίσης και ο Πρόεδροι του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου κ Βασίλης Λιακόπουλος και της Δ.Ε. Πύργου κ Αθηνά Κρεστενίτη, ενώ τους αγώνες παρακολούθησε και η πρόεδρος της Δ.Ε.Π. Α.Ε. Ο.Τ.Α κ. Έλενα Μπαγιώργου.
Κατά την διάρκεια των αγώνων οι σχολές χορού της Δήμητρας Μπέρτσου και Πόπης Παναγοπούλου παρουσίασαν σύγχρονες χορογραφίες αποσπώντας το χειροκρότημα των θεατών.
Αξίζει να σημειωθεί η δράση που ανέπτυξε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Αλέκου Γαλανόπουλου προτρέποντας αθλητές και θεατές να φροντίζουν την στοματική τους υγιεινή και να επισκέπτονται τακτικά τον οδοντίατρό τους. Για το σκοπό προσέφεραν οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες και στοματικό διάλυμα.

Οι πρώτοι
Στα πέντε χιλιόμετρα αντρών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Χρήστος Αδαμόπουλος, δεύτερος ο Μαρίνης Τσούκας και τρίτος Παναγιώτης Κυριακόπουλος.
Στην ίδια απόσταση στις γυναίκες πρώτη βγήκε η Κωνσταντίνα Τσουκαλά, δεύτερη η Κατερίνα Κωλέτη και τρίτη η Ειρήνη Δόξα.
Στα δύο χιλιόμετρα αγοριών πρώτος ο Δημήτρης Καραλής, δεύτερος ο Νίκος Μπαλτζώης και τρίτος ο Νίκος Παπουτσογιαννόπουλος.
Στην ίδια απόσταση στα κορίτσια πρώτη η Δήμητρα Ρήγα, δεύτερη η Θεοδώρα Τσουραπά και Τρίτη η Δήμητρα Παπανδρέου
Στα χίλια μέτρα αγοριών που πηγαίνουν στην Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη Δημοτικού πρώτος ο Θεοφάνης Λαμπούσης, δεύτερος ο Ηλίας Κασκούτης και τρίτος ο Ματέο Σίμα.
Στην ίδια ηλικία και στην ίδια απόσταση στα κορίτσια πρώτη βγήκε η Αθηνά Παπουτογιαννοπούλου, δεύτερη η Μαρία-Δανάη Χριστοπούλου και τρίτη η Εβελίνα Κολόκα.
Στα ένα χιλιόμετρο για αγόρια που πηγαίνουν στην Πρώτη, Δευτέρα και Τρίτη Δημοτικού την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Ετεοκλής Θεοδορόπουλος και Ανδρέας Πολυχρονίδης, τη δεύτερη ο Διονύσης Μόσχοβος και την τρίτη ο Χρήστος Σάσσαλος.
Στην ίδια ηλικία κοριτσιών που έτρεξαν ένα χιλιόμετρο πρώτη βγήκε η Μαριλένα Ζαπάντη , δεύτερη η Ιωάννα Γκούσκου και τρίτη η Μπέτη Ασημακοπούλου.
Συγκινητική ήταν η συμμετοχή στον αγώνα των 500 μέτρων παιδιών ΑΜΕΑ καθώς και όσων πηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο που έτρεξαν βέβαια με τους συνοδούς τους.