Μαθητής λυκείου έβγαλε «πάσο» από πανεπιστήμιο και πήρε φοιτητική πιστωτική κάρτα!

0
150

 

 

 

Έκανε την αίτηση ηλεκτρονικά και εγκρίθηκε, ενώ ήταν μόλις 17 ετών, ενώ είχε δηλώσει… φοιτητής μεταπτυχιακού

Μια απίστευτη περίπτωση με έναν 17χρονο μαθητή που όχι μόνο έκανε αίτηση για να λάβει φοιτητικό πάσο, αλλά αυτό του χορηγήθηκε και το χρησιμοποιούσε επί δύο χρόνια!

Μάλιστα ο νεαρός κατόρθωσε να ξεγελάσει και τράπεζα, η οποία βάσει του εγγράφου που διέθεται από το πανεπιστήμιο, του χορήγησε φοιτητική πιστωτική κάρτα.

Την υπόθεση φέρνει στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος», καθώς ο άντρας διώκεται ποινικά για την απάτη του.

Όλα συνέβησαν το 2015, όταν ο νεαρός τότε μαθητής, όπως λέει «έκανε μια βλακεία που την έχει μετανιώσει». Μπήκε στο διαδίκτυο, στο σύστημα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας και υπέβαλε κανονικά αίτηση. Στην αίτηση βέβαια είχε δηλώσει «φοιτητής μεταπτυχιακού», αν και μόλις 17 ετών – όμως αυτό δεν υποψίασε τους αρμόδιους υπαλλήλους, που ενέκριναν το αίτημά του και του χορήγησαν κανονικότατα φοιτητικό πάσο.

Επί δύο χρόνια το χρησιμοποιούσε κανονικά, κερδίζοντας εκπτώσεις σε εισιτήρια μέσων μεταφοράς κυρίως, αλλά και για να εκδόσει φοιτητική πιστωτική κάρτα από τράπεζα.

«Εγώ απλά συμπλήρωσα τα στοιχεία μου και θα περάσω δικαστήριο. Το Πανεπιστήμιο όμως δεν πρέπει να είναι πιο προσεκτικό; Πιστεύω πως πρέπει να εντοπιστεί ο υπάλληλος που έκανε το λάθος και να έχει κυρώσεις», λέει ο 21χρονος σήμερα άντρας στον «Ελεύθερο Τύπο».