Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Η 66χρονη θρυλική τενίστρια διαγνώστηκε με καρκίνο και στον λαιμό – Ο όρκος νίκης που έδωσε

0
61

 

 

 

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα διαγνώστηκε με καρκίνο και στον λαιμό μετά το στήθος! H ηλικίας 66 ετών άλλοτε κορυφαία τενίστρια ορκίστηκε πως θα «παλέψω με ό,τι έχω»!

Η 66χρονη πρώην σπουδαία τενίστρια, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (02.01.2023) ότι έχει διαγνωστεί με δύο μορφές καρκίνου.

Η Ναβρατίλοβα που κέρδισε το Γουίμπλεντον εννέα φορές, αποκάλυψε είπε ότι πάσχει από καρκίνο στον λαιμό και στον μαστό, αφού είχε πρησμένο λεμφαδένα στον λαιμό της τον περασμένο Νοέμβριο.

«Αυτή η διπλή σύγκρουση είναι σοβαρή, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να διορθωθεί», είπε η γεννημένη στην άλλοτε ενιαία Τσεχοσλοβακία, αλλά πολιτογραφημένη εδώ και αρκετά χρόνια Αμερικανίδα στους Times. «Ελπίζω σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα. Θα υποφέρω για λίγο, αλλά θα παλέψω με ό,τι έχω».

Τα άσχημα μαντάτα για τη θρυλική Ναβρατίλοβα έρχονται 12 χρόνια αφότου είχε δώσει για πρώτη φορά μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Η Ναβρατίλοβα κέρδισε εννέα τίτλους σινγκλ του Wimbledon μεταξύ 1978 και 1990 σε μία καριέρα που την είδε να κυριαρχεί στο τένις με 18 συνολικά τίτλους Grand Slam.

Από τη συνταξιοδότησή της, έχει γίνει εξέχουσα σχολιαστής στο άθλημα και συμμετείχε στην τηλεοπτική κάλυψη του BBC στο Wimbledon.