Μάνος Δασκαλάκης: Ο δικηγόρος του διαμαρτύρεται γιατί αργεί να βγει απόφαση για την Ρούλα Πισπιρίγκου

0
55

 

 

 

Έντονα διαμαρτύρεται ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί απόφαση στη δίκη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία έχει αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2023.

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη στη δήλωση του κάνει λόγο για «ανοχή του δικαστηρίου στις καθυστερήσεις της υπεράσπισης» της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γεωργακόπουλου έχει ως εξής :

«Ενώ είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το Δικαστήριο ερευνά την αλήθεια σε βάθος όλο αυτό το διάστημα, είναι δυστυχές ότι, έξι μήνες μετά την παρέλευση του 18μηνου προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης, δεν έχει ακόμα εκδοθεί απόφαση και αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη η ανοχή του δικαστηρίου στις καθυστερήσεις εκ μέρους της υπεράσπισης.

Σημειωτέον, πλησιάζουμε τις 100 συνεδριάσεις στο ακροατήριο, σε μια δίκη που έχει διαρκέσει πάνω από έναν χρόνο (ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου 2023), με την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης να έχει λήξει ήδη εδώ και έξι μήνες (στις 30 Σεπτεμβρίου 2023), χρόνος κατά τον οποίο έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί η απόφαση. Είναι εμφανές ότι, το γεγονός ότι η κατηγορούμενη κρατείται προσωρινά για άλλη υπόθεση, έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα ως προς την ανάγκη έγκαιρης διεξαγωγής και ολοκλήρωσης της δίκης.

Αφενός, φτάσαμε στο σημείο να δίνεται διακοπή επειδή ο συνήγορος υπεράσπισης ήθελε να παραβρεθεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα(!), και μάλιστα σε μέρα (21/2/2024) που είχε συμφωνήσει να είναι παρών στο ακροατήριο προκειμένου να συνεχίσει την αγόρευσή του.

Αφετέρου, ήρθε σήμερα η απόφαση της Προέδρου του Δικαστηρίου να «παγώσει» για επόμενη συνεδρίαση την αγόρευση του βασικού συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κούγια (ο οποίος επικαλέστηκε ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν μπορούσε να παρασταθεί στις 13/3 και 14/3 και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο) και να εκκινήσει, εμβόλιμα, η αγόρευση της συνεργάτιδας του και επίσης συνηγόρου υπεράσπισης.

Ήταν η ίδια η Πρόεδρος που στη δικάσιμο της 21ης/2/2024, όταν ο κύριος Κούγιας επέλεξε να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα αντί να συνεχίσει την αγόρευσή του, είχε απορρίψει την αντίστοιχη πρόταση/αίτημα της υποστήριξης κατηγορίας να αγορεύσει η συνεργάτιδα του, αναφέροντας ότι είναι αδύνατον για την τήρηση των πρακτικών, εν μέσω αγόρευσης του ενός συνηγόρου, να αγορεύσει άλλος συνήγορος.

Δυστυχώς, (και) εκείνη η δικάσιμος είχε παρέλθει άπρακτη και τελικά η συνεργάτιδα του κυρίου Κούγια αγόρευσε σήμερα, χωρίς να μάς είναι σαφές το τι άλλαξε από τις 21.2.24 που το είχαμε ζητήσει.

Διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα στο Δικαστήριο για την κωλυσιεργία που διαπιστώνεται και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για την πρόοδο και ολοκλήρωση της δίκης».